ΑΘΗΝΑ
19:43
|
17.06.2024
«Ο αγώνας για την Παλαιστίνη είναι εδώ και δεκαετίες αγώνας για την ανθρωπότητα», υπογραμμίζει το κόμμα.
Επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη στη Βηθλεέμ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα, επικρίνει με δελτίο τύπου το ΜέΡΑ25, κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για υποκρισία και συνεργασία με τις ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις στην «επιχείρηση εθνοκάθαρσης και γενοκτονίας».

Στην ανακοίνωσή τους, οι συντονιστές της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25 υπογραμμίζουν ότι η υποστήριξη προς την Παλαιστίνη είναι αγώνας για την ανθρωπότητα, καταδικάζοντας τις προεκλογικές ενέργειες του ΣΥΡΙΖΑ, όπως το ταξίδι του Στέφανου Κασσελάκη στη Δυτική Όχθη, ως υποκριτικές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Όταν ξεκίνησε ο νέος γύρος του πολέμου στη Γάζα, πόλεμος ο οποίος σταθερά μετατρέπεται σε επιχείρηση εθνοκάθαρσης και γενοκτονίας από την πλευρά του Ισραήλ, ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε μια θέση πρωτοφανούς στήριξης του Ισραήλ, πρωτοφανούς ακόμα και για τα μέτρα αυτού του νέου ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχει καμία σχέση με τα κινήματα και τις αντιστάσεις.

Και συνέχισε να έχει την ίδια θέση στήριξης της γενοκτονίας, την οποία βάπτιζε “άμυνα”, ακόμα και όταν οι κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, στις οποίες πρωταγωνιστούσαν το ΜέΡΑ 25 και άλλες αριστερές δυνάμεις, αναδείκνυαν το έγκλημα που συντελείται.

Σήμερα, υπό το βάρος και της απόφασης του Διεθνούς Δικαστηρίου, που κρίνει τον Νετανιάχου ως ένοχο εγκλημάτων πολέμου και της γενικευμένης διεθνούς κατακραυγής, ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται με την υποκριτική θέση των ΗΠΑ, που κάνουν γενικόλογες ευχές για ειρήνευση, συνεχίζοντας να εξοπλίζουν το Ισραήλ και αναφέρονται στη λύση των δύο κρατών με τρόπο που είναι αδύνατο να επιτευχθεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δυστυχώς βαρύνεται και με την στρατιωτική συμμαχία με το Ισραήλ του Νετανιάχου και τη χούντα της Αιγύπτου, θα έκανε καλά να απολογηθεί για το γεγονός ότι αποκάλεσε “νόμιμη άμυνα” τη δολοφονία δεκάδων χιλιάδων παιδιών και αμάχων αντί να προχωρά στην ύβρη των άνευ ουσίας και άνευ σημασίας επισκέψεων σε άλλες περιοχές της Παλαιστίνης για προεκλογικές σκοπιμότητες.

Ο αγώνας για την Παλαιστίνη, είναι εδώ και δεκαετίες αγώνας για την ανθρωπότητα. Δεν θα τον κάνει και αυτόν σόου στο Tik Tok του ο κύριος Κασσελάκης».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διαδοχικές οι συναντήσεις του Έιμος Χοκστάιν στο Ισραήλ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο οδικός χάρτης του Πούτιν για διαπραγματεύσεις

Συνάντηση Κασσελάκη με Παλαιστίνιο πρώην υπουργό

Οι ΗΠΑ στην κορυφή της κούρσας των πυρηνικών εξοπλισμών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα