ΑΘΗΝΑ
14:38
|
20.09.2024
Ισραηλινά στρατεύματα συμμετείχαν σε άσκηση εισβολής στο Νότιο Λίβανο. Εννιά οι νεκροί στο Νότιο Λίβανο από την Κυριακή. Πυρκαγιές στο Β.Ισραήλ από επίθεση της Χεζμπολάχ.
Ισραηλινοί στρατιώτες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την αποκάλυψη πως τον περασμένο μήνα ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε άσκηση προσομοίωσης χερσαίας επίθεσης στο Λίβανο σε πεδινές και ορεινές περιοχές,μέρα και νύχτα, επιβεβαίωσαν σήμερα Ισραηλινοί αξιωματούχοι.

Η προσομείωση χερσαίας εισβολής στο Λίβανο έγινε στο βόρειο Ισραήλ με μοντέλα επίθεσης που αφορούσαν σε βάθος πολλών δεκάδων χιλιομέτρων εντός της λιβανικής ενδοχώρας. Η άσκηση έγινε από την 146η Μεραρχία και τη 205η Εφεδρική Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του στρατού, η άσκηση συμπεριελάμβανε «προσομοίωση σεναρίων μάχης στη βόρεια αρένα, ταχεία ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων, την ετοιμότητα των δυνάμεων για επίθεση».

Η ανακοίνωση εξεδόθη στο φόντο εντεινόμενων καθημερινών μπαράζ εκτόξευσης ρουκετών από τη Χεζμπολάχ στο Βόρειο Ισραήλ που προκαλεί ζημιές σε εκκενωμένα σπίτια αμάχων και θέσεις του ισραηλινού στρατού ενεργοποιώντας ολοένα και συχνότερα τις σειρήνες συναγερμού.

Εννιά νεκροί στο Λίβανο από την Κυριακή

Την Κυριακή, ο ισραηλινός στρατός έκανε νέους σφοδρούς βομβαρδισμούς στο Νότιο Λίβανο σκοτώνοντας τουλάχιστον οκτώ Λιβανέζους. Ειδικότερα, ΜΜΕ του Λιβάνου μετέδωσαν πως σκοτώθηκαν  δύο άνθρωποι στην Αϊτα αλ Σααμπ, τρεις στη Χούλα, δύο στη Γιαρούν και ένας οδηγός του οποίου η μοτοσικλέτα που οδηγούσε έγινε στόχος κατά μήκος ενός κεντρικού δρόμου στη Νακούρα.

Επίσης, σήμερα, ισραηλινό drone σκότωσε άλλο ένα «επιχειρησιακό στέλεχος» της Χεζμπολάχ στην περιοχή Αϊνάτα θεωρώντας τον υπεύθυνο για τις εκτοξεύσεις ρουκετών στην πόλη Μάλκια του βορείου Ισραήλ νωρίτερα την ίδια μέρα.

Σήμερα το απόγευμα στο Βόρειο Ισραήλ ξέσπασαν μεγάλες πυρκαγιές στην περιοχή Κιριάτ Σμονά μετά από έκρηξη που προκάλεσε drone της Χεζμπολάχ από τον Λίβανο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ζαχάροβα: Οι Ουκρανοί λειτουργούν οιονεί στρατόπεδα συγκέντρωσης στο Κουρσκ

Ινδία: «Παραπλανητικό» το δημοσίευμα ότι πουλήσαμε οβίδες στους Ουκρανούς

Τραμπ: Θα φταίνε οι Εβραίοι αν χάσω τις εκλογές

Δυτική Όχθη: Ισραηλινοί στρατιώτες πέταξαν Παλαιστίνιους από ταράτσες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα