ΑΘΗΝΑ
21:14
|
17.06.2024
Νίκησε επάξια την κάτοχο του τίτλου Ρεάλ Μαδρίτης με σκορ 95-80, στον τελικό της Euroleague στο Βερολίνο.
Πρωταθλητής Πρωταθλητής Ευρώπης για έβδομη φορά στην ιστορία του
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πρωταθλητής Ευρώπης στέφθηκε για έβδομη φορά στην ιστορία του ο Παναθηναϊκός, υπερτερώντας επάξια της κατόχου του τίτλου Ρεάλ Μαδρίτης με σκορ 95-80, το βράδυ της Κυριακής στο Βερολίνο.

Με μια θριαμβευτική νίκη στο τελικό του φάιναλ φορ της Euroleague, οι παίκτες του Αργκίν Αταμάν, με MVP τον Κώστα Σκλούκα, σήκωσαν το τρόπαιο επιστρέφοντας στον θρόνο της Ευρώπης μετά από 13 χρόνια, καταφέρνοντας να ανατρέψουν το -14 της πρώτης περιόδου και να κρατήσουν την πρωταθλήτρια Ισπανίας σε χαμηλούς πόντους.

Η στέψη των πράσινων, που επιστρέφουν το μεσημέρι στην Αθήνα, πανηγυρίστηκε ξέφρενα από τους φιλάθλους που βρέθηκαν στην γερμανική Uber Arena, αλλά και από χιλιάδες οπαδούς του τριφυλλιού που ξεχύθηκαν στην Ομόνοια, στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας και σε πολλές πόλεις της χώρας.

Τη νίκη της ομάδας χαιρέτησε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Ακόμα μία τεράστια επιτυχία για τον ελληνικό αθλητισμό! Μετά από μια καταπληκτική εμφάνιση στον τελικό, ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στην κορυφή της Ευρώπης, κατακτώντας την Euroleague! Θερμά συγχαρητήρια!» έγραψε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Τα νέα ταξιδεύουν γρήγορα ως εδώ, στην Ιερουσαλήμ. Συγχαρητήρια στην ομάδα του Παναθηναϊκού για τον 7ο ευρωπαϊκό της τίτλο. Μια μαγική χρονιά για το ελληνικό μπάσκετ και για τον ίδιο τον σύλλογο.Πρωταθλητές Ευρώπης», έγραψε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης για την κατάκτηση του τίτλου της Euroleague.

Τα δεκάλεπτα (με πρώτη τη Ρεάλ): 36-25, 54-49, 61-64, 80-95

Τους πόντους του Παναθηναϊκού πέτυχαν οι: Καλαϊτζάκης 2, Βιλντόσα 3 (1), Σλούκας 24 (4), Παπαπέτρου 4 (1), Γκραντ 11 (2), Ναν 21 (2), Λεσόρ 17, Ερνανγκόμεθ 5, Μήτογλου 8 (2).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου: Χρυσό μετάλλιο στον συγκλονιστικό Παπαστάμο

Ο Γιοβάνοβιτς στο τιμόνι της Εθνικής

EURO 2024: Στη μάχη σήμερα Αυστρία και Γαλλία

Όταν ο Γκάρι έκλεψε τη Γιούντιτ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα