ΑΘΗΝΑ
21:38
|
17.06.2024
«Δεν αρμόζει στην ανθρωπότητα να υπάρχει αιματοκύλισμα χωρίς κανένα όριο», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για τη Γάζα.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την αταλάντευτη στήριξη του στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και στη διατήρηση του ειδικού καθεστώτος του
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιερουσαλήμ και πάσης Παλαιστίνης κ.κ. Θεόφιλο τον Γ’.

Υποδεχόμενος τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο Πατριάρχης υπενθύμισε ότι η Ιερουσαλήμ αποτελεί σημείο συνάντησης των τριών μεγάλων θρησκειών και ότι υπάρχει χώρος για Χριστιανούς, Μουσουλμάνους και Εβραίους και ενημέρωσε τον Στ. Κασσελάκη για τη δράση του Πατριαρχείου και για ζητήματα που αφορούν στην Ελληνορθόδοξη κοινότητα στις περιοχές διακονίας Του.

Από πλευράς του, ο κ. Κασσελάκης εξέφρασε την αταλάντευτη στήριξη του στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και στη διατήρηση του ειδικού καθεστώτος του, καθώς και στην ανάγκη παροχής κάθε είδους δυνατής αρωγής στους Ελληνορθοδόξους που διαβιούν στη Γάζα και στη Δυτική Όχθη.

Εξάλλου ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε και στην τραγωδία που συντελείται στη Λωρίδα της Γάζας, επισημαίνοντας την ανάγκη για άμεση κατάπαυση του πυρός και για την απρόσκοπτη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας. «Δεν αρμόζει στην ανθρωπότητα να υπάρχει αιματοκύλισμα χωρίς κανένα όριο», ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι δεν μπορεί τόσο ο δυτικός κόσμος όσο και η Ελλάδα «να παραμένει στο περιθώριο, στα λόγια αντί να προωθήσει όλα της τα εργαλεία για να υπάρξει άμεση κατάπαυση του πυρός και ανθρωπιστική ενίσχυση στην περιοχή».

Χθες, Κυριακή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επισκέφθηκε τον προσφυγικό καταυλισμό του Αλ Αϊντα κοντά στη Βηθλεέμ, , συνοδευόμενος και από τον υπουργό Τουρισμού και αρχαιοτήτων της Παλαιστίνης, Hani Al – Hayek και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κατοίκους του καταυλισμού, να ενημερωθεί για την κατάσταση και να ακούσει τις ιστορίες τους.

Επίσης, ο Στέφανος Κασσελάκης ενημερώθηκε για την ανθρωπιστική καταστροφή και τις αβίωτες συνθήκες ζωής που επικρατούν στη Λωρίδα της Γάζας από τον Ειδικό Συντονιστή του ΟΗΕ για την Ειρηνευτική Διαδικασία στη Μέση Ανατολή, Muhannad Hadi.

Από πλευράς του, ο κ. Κασσελάκης δήλωσε την πολύπλευρη στήριξή του σε όλες τις προσπάθειες του ΟΗΕ για την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα, την αντιμετώπιση της σοβούσας ανθρωπιστικής κρίσης και για την άμεση επανεκκίνηση της ειρηνευτικής διαδικασίας.

Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για την επίσκεψη Κασσελάκη

Εντωμεταξύ, την οργή του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί η δυσαρέσκεια της κυβέρνησης από την επίσκεψη Κασσελάκη στη Ραμάλα και τη Βηθλεέμ.

«Δεν υπάρχει προηγούμενο διπλωματικής επίσκεψης στην ευρύτερη περιοχή που να μην περιέχει και επίσκεψη στο Ισραήλ», ανέφερε χθες, Κυριακή, μιλώντας στο MEGA, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. «Να μην ξεχνάμε ότι όλο αυτό ξεκίνησε από την τρομοκρατική Χαμάς. Άλλο που ο κ. Κασσελάκης λέει ότι δεν είναι ακριβώς και πλήρως τρομοκρατική. Και εκεί σκοτώθηκαν άνθρωποι οι οποίοι ήταν άμαχοι και εκεί υπήρξαν όμηροι και υπάρχουν και εκεί υπάρχει πόνος», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε με τέσσερα ερωτήματα προς την κυβέρνηση.

Αναλυτικά η Κουμουνδούρου αναφέρει:

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στο Μέγαρο Μαξίμου η επίσκεψη της αποστολής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με επικεφαλής τον Στέφανο Κασσελάκη στην Ιερουσαλήμ (όπου συναντήθηκε και με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’), στη Βηθλεέμ και στην Ραμάλα. Εκδίδουν τη μια ανακοίνωση μετά την άλλη, με γνωστό ύφος και ήθος που τους εκθέτουν ακόμη περισσότερο από όσο είναι ήδη εκτεθειμένοι. Αντί να μας κάνει μαθήματα δήθεν «ισορροπημένης» εξωτερικής πολιτικής ο κ. Μητσοτάκης, περιμένουμε να μας απαντήσει στα εξής:

Πρώτον, θεωρεί δίκαια τα εντάλματα σύλληψης κατά της ηγεσίας της Χαμάς και του Ισραηλινού πρωθυπουργού; Σκοπεύει να τα εφαρμόσει; Δεύτερον, συμφωνεί ή όχι με το Διεθνές Δικαστήριο που αποφάνθηκε ότι το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει αμέσως τη στρατιωτική του επίθεση και άλλες ενέργειες στη Ράφα, στη νότια Γάζα, επικαλούμενο τον «άμεσο κίνδυνο» για τον παλαιστινιακό λαό;

Τρίτον, όταν ο ίδιος μετέβη στο Ισραήλ για να στηρίξει τον «φίλο Μπίμπι» γιατί δεν μετέβη και στη Ραμάλα, αφού είναι υπέρ της ισορροπημένης εξωτερικής πολιτικής;

Τέταρτον, πόσο θράσος, τοξικότητα και μεμψιμοιρία χρειάζεται για να κατηγορεί κανείς τον πολιτικό του αντίπαλο ότι επισκέπτεται την εμπόλεμη ζώνη στα παλαιστινιακά εδάφη για να κάνει «επίδειξη life style”; Συνεχίστε κ. Μητσοτάκη! Είναι βέβαιο ότι μπορείτε και χειρότερα!

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στρατηγικός διάλογος ΗΠΑ-Κύπρου το φθινόπωρο

Μαινόμενοι οι διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου έξω από την Κνέσετ

Κασσελάκης: «Υποψήφιος σε νέο σχήμα ακόμα και απέναντι στον Τσίπρα»

Διαδοχικές οι συναντήσεις του Έιμος Χοκστάιν στο Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα