ΑΘΗΝΑ
03:32
|
29.06.2024
Η υπηρεσία μοναδικών ταξιδιωτικών εμπειριών Planet Voyagers έκλεισε τον πρώτο χρόνο λειτουργίας και ετοιμάζει «πανιά» για μέρη στα οποία λίγοι τολμούν να ταξιδέψουν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα σχέδια για τις επόμενες ταξιδιωτικές εμπειρίες σε χώρες μακρινές για ταξιδιώτες με άποψη (και όχι τουρίστες-καταναλωτές του εφήμερου) ανακοίνωσε το Σάββατο στο φιλόξενο ξενοδοχείο ΗΛΕΚΤΡΑ (Μητροπόλεως και Βουλής) το ταξιδιωτικό γραφείο Planet Voyagers του Αλέξανδρου Τσούτη και της Κωνσταντίνας Αρκουλή με αφορμή τη συμπλήρωση των πρώτων 12 μηνών από τη λειτουργία του στις 19 Μαΐου 2023.

Πριν την «ξενάγηση» στα υπέροχα ταξίδια των Planet Voyagers παρουσιάστηκε η ενδιαφέρουσα πλατφόρμα Nomad Mania από τον (επίσης φανατικό ταξιδευτή σε δεκάδες χώρες) Βασίλη Σταματελόπουλο, στην οποία παρέχονται πληροφορίες για 1.300 περιοχές καθώς ο πλανήτης μας δε χωρίζεται απλά στις 193 αναγνωρισμένες χώρες του ΟΗΕ. Ο Σταματελόπουλος παρότρυνε τα μέλη να τις ανακαλύψουν και να θέσουν τους επόμενους ταξιδιωτικούς τους στόχους, αξιοποιώντας τις πληροφορίες και τα εργαλεία της πλατφόρμας που είναι πλούσια σε γεωπολιτικά στοιχεία και πληροφορίες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν μόνοι, με τη δική τους παρέα, ή σε γκρουπ.

Στη συνέχεια, πήραν τη σκυτάλη οι ιθύνοντες του Planet Voyagers ξεναγώντας τους εκατοντάδες φίλους που είχαν γεμίσει την αίθουσα εκδηλώσεων του δεύτερου ορόφου του ξενοδοχείου Ηλέκτρα στα ταξίδια του τελευταίου χρόνου.

Ο Βασίλης Σταματελόπουλος παρουσιάζει την πλατφόρμα Nomand Mania, δίνοντας τη σκυτάλη στην Κωνσταντίνα Αρκουλή και τον Αλέξανδρο Τσούτη των Planet Voyagers

 Όσοι συμμετείχαν στα ταξίδια και ήταν παρόντες στην εκδήλωση νοστάλγησαν τις εμπειρίες που έζησαν, ενώ όσοι δεν είχαν ως τότε δοκιμάσει την ταξιδιωτική εμπειρία των Planet Voyagers άρχισαν να καταστρώνουν σχέδια για περιηγήσεις σε χώρες που τις θεωρούσαν ως τότε σχεδόν «άπιαστες» καθώς ξεφεύγουν από τις συνήθεις επιλογές των περισσότερων τουριστικών πρακτορείων στην Ελλάδα και θεωρούνται, από μία άποψη, σαν «ταξίδια ζωής».

Όπως ανακοίνωσαν οι Κωνσταντίνα Αρκουλή και ο Αλέξανδρος Τσούτης, μέσα στον πρώτο χρόνο λειτουργίας πραγματοποίησαν  16 ατομικά ταξίδια και 7 ομαδικά και μία ανθρωπιστική αποστολή στην Ακτή Ελεφαντοστού.

‘Όπως εξήγησαν, πραγματοποίησαν ολιγομελή ταξίδια παρέας, στη διάρκεια των οποίων αναπτύσσονται εξαιρετικές φιλίες με έναν τρόπο μαγικό και σχεδόν ανεξήγητο!

Το πρώτο ταξίδι που πραγματοποίησαν ήταν στο Πακιστάν, μία χώρα σωστή «έκπληξη» που διέλυσε κάθε στερεότυπο. Όσοι είχαν την εμπειρία αυτού του ταξιδιού είδαν υπέροχα τοπία, φιλόξενους ανθρώπους, έκαναν μπάνιο σε μία απέραντη λίμνη με σμαραγδένια νερά, είδαν παγετώνες, πέρασαν ξυλογέφυρες, έζησαν τρεις μέρες στην κοιλάδα των Καλάς με αφορμή το Φεστιβάλ που γίνεται κάθε Αύγουστο. Η παρέα των ταξιδιωτών του Planet Voyagers ήρθε στη συνέχεια σε επαφές με σχολεία της περιοχής κάνοντας μικρές δωρεές, όπως συνήθιζε ο Αλέξανδρος Τσούτης και τα προηγούμενα χρόνια κάνοντας μόνος ή με φίλους ταξίδια σε πολλές δεκάδες χώρες όλων των ηπείρων.

Η «ξενάγηση» στο Πακιστάν συνοδεύτηκε από τις φωτογραφίες και τα βίντεο που καταγράφηκαν από τον φακό του Αλέξανδρου Τσούτη. Αυτό βοήθησε όλους όσοι παραβρέθηκαν στα πρώτα «γενέθλια» των Planet Voyagers να ταξιδέψουν στο Πακιστάν, και στη συνέχεια στην Τυνησία, στην Αιθιοπία, αλλά και στην εξωτική νήσο Σοκότρα της Υεμένης.

Οι εικόνες και τα βίντεο από τα γεμάτα φως και χαρά πρόσωπα των ταξιδιωτών του Planet Voyagers παρέλασαν μπροστά από τα μάτια φουντώνοντας την επιθυμία για επόμενα ταξίδια εμπειριών. Παρουσιάζοντας φωτογραφίες από τη βόρεια και νότια Τυνησία εξήγησαν πως δεν ενθαρρύνουν την ίππευση καμήλας αλλά ούτε και εκδηλώσεις με ζώα σε αιχμαλωσία.

Συγκλονιστικές ήταν οι φωτογραφίες από τα επόμενα ταξίδια σε Αιθιοπία και Σοκότρα με κάποιους από τους ταξιδιώτες που συμμετείχαν σε αυτά να διηγούνται εμπειρίες πρωτόγνωρες εξηγώντας, ειδικά στην περίπτωση της νήσου Σοκότρας, την λυτρωτική «αποτοξίνωση» από την τεχνολογία, τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, τη χαρά της απλής επικοινωνίας με τους ανθρώπους άλλων, μακρινών χωρών και την κοινή διαπίστωση ότι όλοι μας, ανεξαρτήτως του πού γεννηθήκαμε και πού επιλέξαμε να ζήσουμε, έχουμε τελικά τις ίδιες ανάγκες, τις ίδιες ελπίδες για το μέλλον.

«Μετά από αυτό το ταξίδι, δε θέλω να πάω στην Ευρώπη και στις γνωστές πρωτεύουσες μεγάλων χωρών. Θέλω μόνο τέτοιες ταξιδιωτικές εμπειρίες. Μακριά από τον λεγόμενο ‘πολιτισμό’ γιατί συνειδητοποίησα πηγαίνοντας στην Σοκότρα πόσο πολύτιμη είναι η επαφή με τη φύση και η γνήσια, αφτιασίδωτη επαφή με τους ανθρώπους…» μας είπε με ενθουσιασμό η Πάτρα που είχε τη χαρά να συμμετάσχει λίγους μήνες πριν, μαζί με δύο φίλες της, σε ένα νησί με δέντρα και φύση σαν από άλλο πλανήτη, που είναι πολύ μακριά από τον πόλεμο ή τους Χούθι της υεμενίτικης ενδοχώρας..

Οι επόμενες εικόνες που παρέλασαν μπροστά από τα μάτια των ταξιδιωτών και των φίλων του Planet Voyagers ήταν από τη μακρινή Ιαπωνία, μία χώρα τόσο ιδιαίτερη, όσο και μοναδική.

Ετοιμαστείτε για τα επόμενα ταξίδια!

Τα επόμενα σχέδια των Planet Voyagers για το 2024-25 είναι εξίσου αξιόλογα:

Τανζανία-Ζανζιβάρη (Ιούνιος 2024)

Πακιστάν (Αύγουστος 2024)

Ιαπωνία (Αύγουστος 2024)

Γεωργία (Οκτώβριος 2024)

Τυνησία (Οκτώβριος 2024)

Συρία (Οκτώβριος 2024)

Σοκότρα (Νοέμβριος 2024)

Ναμίμπια (21 Δεκεμβρίου 2024 ως 3 Ιανουαρίου 2025)

Αιθιοπία (Ιανουάριος 2025)

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Γυμνοί ποδηλάτες στους δρόμους έστειλαν μήνυμα αλληλεγγύης

Αθήνα: 27 συλλήψεις σε κατάστημα για παράνομα τυχερά παιχνίδια

Ακαθάριστα οικόπεδα: Παίρνει και άλλη παράταση… τελευταία στιγμή

Καμίνια: Έκλεισαν γάτα μέσα σε τσουβάλι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα