ΑΘΗΝΑ
02:32
|
27.07.2024
Ο Ανδρουλάκης ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στο νοσοκομείο του νησιού «Ανδρέας Παπανδρέου» διαπιστώνοντας μεγάλες ανάγκες.
Νίκος Ανδρουλάκης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ενίσχυση του ΕΣΥ ζήτησε νωρίτερα σήμερα από τη Ρόδο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, τονίζοντας πως θα πρέπει να δοθούν κίνητρα για να στελεχωθεί με γιατρούς και νοσηλευτές.

Ο Ανδρουλάκης ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στο νοσοκομείο του νησιού «Ανδρέας Παπανδρέου» διαπιστώνοντας τις μεγάλες ανάγκες που εμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία του.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον διοικητή για τη φιλοξενία στο νοσοκομείο της Ρόδου, ένα νοσοκομείο που έχει το όνομα του ιδρυτή μας Ανδρέα Παπανδρέου. Και εδώ δυστυχώς συναντήσαμε τις ίδιες προκλήσεις, τα ίδια ζητήματα που συναντούμε στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας και ιδιαίτερα στα νησιά μας που είναι τουριστικοί προορισμοί.

‘Αλλες οι ανάγκες το καλοκαίρι, άλλες τον χειμώνα. Πρέπει λοιπόν να στηρίξουμε δυναμικά το Εθνικό Σύστημα Υγείας, να δώσουμε κίνητρα σε γιατρούς και νοσηλευτές να έρθουν στα νησιά. Το στεγαστικό είναι μία μεγάλη πρόκληση, το οικονομικό, (πρέπει να δοθούν) ισχυρά κίνητρα. Και δεύτερον, υπάρχουν ειδικότητες που λείπουν από το σύστημα. Πρέπει να καλύψουμε αυτές τις ειδικότητες, και γι΄ αυτές χρειάζονται κίνητρα.

Δυστυχώς, η σημερινή κυβέρνηση κάνει μπαλώματα, συνεχιζόμενα μπαλώματα, που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια, το Εθνικό Σύστημα Υγείας στην παρακμή. Αγωνίζονται γιατροί, νοσηλευτές, το προσωπικό, αλλά αυτό δεν φτάνει.

«Χρειάζονται την αρωγή, τη στήριξη της πολιτείας. Το Ταμείο Ανάκαμψης, το έχω πει πολλές φορές, ήταν μία πολύ σημαντική ευκαιρία για το κράτος μας, για να κάνουμε ολοκληρωμένες πολιτικές αναγέννησης του ΕΣΥ, ο διοικητής με ενημέρωσε ότι έχουν δοθεί κάποια χρήματα για ζητήματα υποδομών, αυτά όμως δεν φτάνουν» ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ερωτηθείς για την ανάγκη να δοθούν κίνητρα στους γιατρούς για να στελεχώσουν τα νοσοκομεία τόνισε τα εξής:

«Εμείς έχουμε προτεραιότητα να δοθούν αυτά τα κίνητρα, όπως επίσης καταθέσαμε με δική μας πρωτοβουλία αρκετές φορές την τροπολογία ένταξης γιατρών και νοσηλευτών στα βαρέα και ανθυγιεινά που δυστυχώς αρνήθηκε η σημερινή κυβέρνηση κι ακόμα αρνείται…»

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πράκτορας του εξωτερικού για το Κρεμλίνο η ρωσική έκδοση της Bild

Μηνιγγίτιδα Β: Δωρεάν το εμβόλιο για τα παιδιά

Ζυμώσεις για μία νέα συμφωνία Βρετανίας-Ε.Ε. βλέπει το Politico

Καθυστερεί την άνοια ανασυνδυασμένο εμβόλιο κατά του έρπητα ζωστήρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα