ΑΘΗΝΑ
02:24
|
27.07.2024
Η κοπέλα, που έχασε τις δίδυμες αδελφές και την ξαδέλφη στα Τέμπη, και οι φίλοι της εκδιώχθηκαν κακήν κακώς από τη συγκέντρωση.
Καταγγέλλει και ο πατέρας της κοπέλας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πυρά κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, εξαπέλυσε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, καταγγέλλοντας ως «αισχρή επίθεση», τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε ο πρωθυπουργός κατά την χθεσινή ομιλία του στην Κέρκυρα, σε συγγενή θύματος του εγκλήματος των Τεμπών που ζήτησε «δικαιοσύνη» εκφράζοντας την διαμαρτυρία της.

Αρχικά ο πρωθυπουργός κάλεσε τους άνδρες της ασφάλειας του να μην την εμποδίσουν να μιλήσει. «Αφήστε την, αφήστε την» είπε.

«Για όλα αυτά που έγιναν και μας πόνεσαν έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη. Δεν αποδίδω ευθύνες ούτε εγώ, ούτε εσείς. Η υπόθεση δικάζεται στο δικαστήριο με ρυθμούς πιο γρήγορους από άλλες υποθέσεις που μας πήγαν πίσω» απάντησε αρχικά ο πρωθυπουργός.

Αλλά ο πολιτισμένος τρόπος αντίδρασης δεν κράτησε για πολύ καθώς η κοπέλα, που έχασε τις δίδυμες αδελφές και την ξαδέλφη της στη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, και οι φίλοι της που έκαναν την παρέμβαση εκδιώχθηκαν κακήν κακώς από τη συγκέντρωση, όταν η κοπέλα φόρεσε ένα λευκό μπλουζάκι που έγραφε «Θώμη, Χρύσα, Αναστασία Πλακιά 20 ετών».

Οι τρεις 20χρονες κοπέλες που χάθηκαν στα Τέμπη

«Συγγνώμη, δημοκρατία δεν έχουμε;» ακούστηκε από τη νεαρή κοπέλα την ώρα που άνδρες της ασφάλειας έσπρωχναν για να την απομακρύνουν με τον πρωθυπουργό σε αυστηρό ύφος να λέει: «Κοιτάξτε να δείτε κυρία μου, αν θέλετε να έρθετε εδώ πέρα και να κάνετε φασαρία είναι δικαίωμα σας. Αλλά το ίδιο δικαίωμα έχω και εγώ να μιλήσω σε αυτούς που θέλουν να με ακούσουν. Δημοκρατία το ένα, σας άκουσα σας απάντησα, δημοκρατία και το άλλο. Η δημοκρατία δεν είναι α λα καρτ, να το μάθετε».

«Η τραγωδία των Τεμπών συνεχίζει να πονάει τους πολίτες και η συγκάλυψη σε αυτό το αδιανόητο έγκλημα έχει αφήσει ανοιχτές πληγές στην κοινωνία και ιδιαίτερα στους τραγικούς συγγενείς των θυμάτων», αναφέρει η Κουμουνδούρου σχετικά με το περιστατικό, καταγγέλλοντας και την προσπάθεια του κυβερνητικού εκπροσώπου να διαστρεβλώσει τα όσα συνέβησαν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ:

Η τραγωδία των Τεμπών συνεχίζει να πονάει τους πολίτες και η συγκάλυψη σε αυτό το αδιανόητο έγκλημα έχει αφήσει ανοιχτές πληγές στην κοινωνία και ιδιαίτερα στους τραγικούς συγγενείς των θυμάτων.

Σαν να μην έφθανε η συγκάλυψη, πλέον έχουμε και τη χθεσινή αισχρή επίθεση στην Κέρκυρα μίας εκ των συγγενών που ήθελε να εκφράσει τη διαμαρτυρία της την ώρα της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αντί να σιωπήσει ή να ζητήσει συγγνώμη, επιχείρησε να  δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, λέγοντας για μία ακόμη φορά ψέματα. 

Αρχικά είπε πως δεν γνώριζε ο κ. Μητσοτάκης πως ανάμεσα σε κείνους που διαμαρτύρονταν ήταν συγγενείς θυμάτων, λες κι αυτό μπορεί να δικαιολογήσει την απαράδεκτη στάση του ίδιου και της ασφάλειας του.

Έφτασε μάλιστα να πει ψέματα πως δήθεν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε να τους αφήσουν να μιλήσουν, ενώ ακούγεται καθαρά στο βίντεο να απευθύνεται στην συγγενή των θυμάτων με απαξιωτικό και αλαζονικό ύφος.

Η λέξη ντροπή είναι ίσως μικρή για να τους χαρακτηρίσει».

Καταγγέλλει και ο πατέρας

Την στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη καταγγέλλει, από την πλευρά του και ο πατέρας της κοπέλας, Νίκος Πλακιάς με ανάρτησή του στο Facebook.

«Σήμερα ο Πρωθυπουργός βρισκότανε στην Κέρκυρα για την προεκλογική του περιοδεία.

Στην Κέρκυρα τυγχάνει και σπουδάζει η κόρη μου. Μαζί με φίλους της και χωρίς την παραμικρή πρόθεση να προκαλέσουν κανέναν (τι να προκαλέσουν 7 φοιτητές, 4 αγόρια και 3 κορίτσια μέσα σε δεκάδες ασφαλίτες, ΟΠΚΕ και αστυνομικούς) πήγανε να ακούσουν τον Πρωθυπουργό και αν γινότανε η κόρη μου ήθελε αν μπορούσε να κάνει κάποια ερώτηση όπως κάνανε όλοι οι παρευρισκόμενοι.

Βέβαια δεν απάντησε και ούτε καν έδωσε σημασία. Μόλις όμως είδανε τις μπλούζες που φορούσαν τα παιδιά τα απομάκρυναν βίαια με μπροστάρη αυτόν στην φωτογραφία ο οποίος τράβηξε βίαια και προπηλάκισε τα παιδιά διώχνοντας τα με πολύ άσχημο τρόπο και χρησιμοποιώντας σωματική και λεκτική βία πάνω τους όπως βλέπετε στις φωτογραφίες παρακάτω.

Θα ήθελα Κύριε Πρωθυπουργέ να πάρετε θέση άμεσα και να οδηγήσετε τα άτομα αυτά εκεί που πρέπει και είναι η θέση τους.

Δεν είναι δυνατόν να μιλάτε για δημοκρατία και να λέτε ότι απεχθάνεστε την βία τον φασισμό και τους τραμπούκους και να έχετε στην φρουρά σας τους χειρότερους του είδους τους.

Δεν είναι δυνατόν σε ένα κορίτσι που έχασε τις δίδυμες αδερφές τις και την ξαδέρφη της από κρατική αμέλεια να συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο άντρες τις προσωπικής φρουράς σας.

ΥΓ Θα ήθελα όποιος γνωρίζει τα στοιχεία του(Κύριου)στην φωτογραφία να με ενημερώσει η αν γίνεται να με φέρει σε επαφή μαζί του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πράκτορας του εξωτερικού για το Κρεμλίνο η ρωσική έκδοση της Bild

Ζυμώσεις για μία νέα συμφωνία Βρετανίας-Ε.Ε. βλέπει το Politico

Δίκη Μάτι: Μάρτυρες ρίχνουν ευθύνες σε Λιμενικό, Πυροσβεστική και Αστυνομία

Πολωνία: Ψηφίστηκε νόμος που επιτρέπει στη συνοριοφυλακή να πυροβολεί μετανάστες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα