ΑΘΗΝΑ
19:36
|
16.06.2024
Τα μέτρα θα επιτρέπουν επίσης σε Κουβανούς επιχειρηματίες να χρησιμοποιούν διαδικτυακές πλατφόρμες πληρωμών που εδρεύουν στις ΗΠΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σειρά ρυθμιστικών μέτρων που θα επιτρέψουν να υπάρξει περισσότερη αμερικανική οικονομική υποστήριξη για τις μικρές ιδιωτικές επιχειρήσεις στην Κούβα ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ 13 μέρες μετά την απόφαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ να άρει το όνομα της Κούβας από τη μικρή «μαύρη λίστα» των χωρών που κατά την άποψη της Ουάσιγκτον δεν συνεργάζονται στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας (Βόρεια Κορέα, Ιράν, Συρία, Βενεζουέλα).

Πλέον, οι ΗΠΑ θα επιτρέπουν σε Κουβανούς μικρούς επιχειρηματίες να ανοίγουν λογαριασμούς σε αμερικανικές τράπεζες και να μπορούν να κάνουν τις λεγόμενες «συναλλαγές αντιστροφής» (U-turn transactions), μεταφορές κεφαλαίων που προέρχονται και τερματίζονται εκτός των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών όλα βήματα που θα βοηθήσουν τους Κουβανούς επιχειρηματίες να διεκπεραιώσουν πληρωμές και χρηματοδότηση.

Τα μέτρα θα επιτρέπουν επίσης σε Κουβανούς επιχειρηματίες να χρησιμοποιούν διαδικτυακές πλατφόρμες πληρωμών που εδρεύουν στις ΗΠΑ, ένα μεγάλο εμπόδιο που αντιμετωπίζουν σήμερα οι μικρές επιχειρήσεις στο νησί.

Οι κινήσεις αυτές αποσκοπούν στην υλοποίηση της υπόσχεσης της κυβέρνησης Μπάιντεν να χαλαρώσει τις κυρώσεις για να βοηθήσει τους εκκολαπτόμενους επιχειρηματίες της Κούβας να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις από τη δοκιμαζόμενη οικονομία της χώρας. Ωστόσο, πρόκειται για ημίμετρο καθώς οι ΗΠΑ έχουν επιβάλλει σε βάρος της Κούβας πολυετές εμπάργκο προσπαθώντας μάταια να καλλιεργήσουν λαϊκή δυσαρέσκεια ώστε να ανατραπεί η κυβέρνηση της χώρας.

Είναι δε χαρακτηριστικό πως από τα νέα μέτρα εξαιρούνται οι Κουβανοί αξιωματούχοι, αξιωματικοί του στρατού και κυβερνητικοί παράγοντες με στόχο να ελαχιστοποιηθούν οι διαθέσιμοι πόροι από τα οφέλη για την κουβανική κυβέρνηση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ελβετία: Η σύνοδος κορυφής για την ειρήνη καλεί σε εμπλοκή της Ρωσίας στις συνομιλίες

Έρευνες της Adidas για καταγγελία «δωροδοκίας μεγάλης κλίμακας» στην Κίνα

Ζαχάροβα προς Αθήνα: Ελληνική ομογένεια στη Μαριούπολη υπάρχει και στέλνετε όπλα εναντίον της (video)

Επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα