ΑΘΗΝΑ
01:43
|
28.09.2024
Οι μαζικές κατολισθήσεις προκλήθηκαν από τις καταιγίδες που έφερε μαζί του ο κυκλώνας Ρέμαλ.
Oι δυσμενείς καιρικές συνθήκες δυσκολεύουν τις προσπάθειες διάσωσης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κατολισθήσεις την Τρίτη, στην πόλη Αϊζάουλ της Ινδίας, συμπεριλαμβανομένων 11 εργατών σε λατομείο το οποίο κατέρρευσε, ενώ άγνωστος αριθμός εργατών παραμένει παγιδευμένος κάτω από τα συντρίμμια.

Οι μαζικές κατολισθήσεις στην ινδική επαρχεία Μιτζοράμ προκλήθηκαν από τις καταιγίδες που έφερε μαζί του ο κυκλώνας Ρέμαλ, που συνεχίζει να σαρώνει την περιοχή.

Μιλώντας στην Indian Express, αξιωματούχος της περιοχής ανέφερε ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων θανάτων μέχρι τις 11.15 π.μ. ήταν στους 15. Από αυτούς, 11 ανασύρθηκαν από το λατομείο. «Περισσότεροι εργάτες εξακολουθούν να είναι παγιδευμένοι στα συντρίμμια», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας, η διοίκηση της περιφέρειας διέταξε το κλείσιμο όλων των σχολείων, των τραπεζών, των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, των επιχειρήσεων του δημόσιου τομέα και των κρατικών γραφείων, εκτός των δομών που παρέχουν βασικές υπηρεσίες. Η κυβέρνηση συμβούλεψε επίσης τις ιδιωτικές επιχειρήσεις να συνεχίσουν την λειτουργία τους με τηλεργασία.

Οι μετεωρολογικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ο ισχυρός κυκλώνας αποδυναμώθηκε σε καταιγίδα, αφού προκάλεσε καταστροφές στις παράκτιες ζώνες της περιοχής την προηγούμενη ημέρα, στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον 16 ανθρώπους και προκαλώντας διακοπές ηλεκτροδότησης σε εκατομμύρια νοικοκυριά στην ανατολική Ινδία και το γειτονικό Μπαγκλαντές.

Παράλληλα, οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες δυσκολεύουν τις προσπάθειες διάσωσης των τουλάχιστον επτά ατόμων που έχουν εγκλωβιστεί στο λατομείο στα περίχωρα της Αϊζαούλ, της πρωτεύουσας του βορειοανατολικού Μιζοράμ, σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών διαχείρισης καταστροφών.

«Η συνεχής βροχή λόγω του κυκλώνα Ρέμαλ οδήγησε στην κατάρρευση του λατομείου», δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους στο Reuters, ζητώντας να παραμείνει ανώνυμος.

Επτά ακόμη άνθρωποι σκοτώθηκαν σε κατολισθήσεις στο Μιζοράμ, που συνορεύει με το Μπαγκλαντές, ενώ ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από πτώση δέντρου στο κοντινό Άσαμ, σύμφωνα με αξιωματούχους. Οι αρχές στο κρατίδιο της Δυτικής Βεγγάλης προσπαθούν να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση στις πιο πληγείσες περιοχές, αφού ο Ρέμαλ κατέστρεψε γραμμές παροχής ενέργειας και ξερίζωσε δέντρα.

Υπογραμμίζεται πως ο Ρέμαλ είναι ο πρώτος από τις συνηθισμένες καταιγίδες που αναμένεται να πλήξουν τις παράκτιες περιοχές των δύο γειτονικών χωρών στη νότια Ασία φέτος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πάνω από 37 οι νεκροί του τυφώνα Helene στις ΗΠΑ – 4 εκατ. χωρίς ρεύμα

Σε ένα 24ωρο, ξέσπασαν 23 πυρκαγιές, λέει η Πυροσβεστική

Απόψε η μοτοπορεία απεργών διανομέων Wolt στην Αθήνα

Βία και προσαγωγές από τα ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο κατά τη Βραδιά του Ερευνητή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα