ΑΘΗΝΑ
20:46
|
26.06.2024
Γκάσι είναι αρχηγός ενός εκ των τεσσάρων κομμάτων που συμμετέχουν στον αντιπολιτευόμενο αλβανικό συνασπισμό «Αξίζει» και ήταν ο μοναδικός υποψήφιος.
Ο νέος πρόεδρος της Βουλής της Βόρειας Μακεδονίας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο 47χρονος αλβανικής καταγωγής Άφριμ Γκάσι εξελέγη σήμερα με 76 ψήφους υπέρ (σε σύνολο 120) νέος πρόεδρος της βουλής στης Βόρειας Μακεδονίας που συγκροτήθηκε μετά τις εκλογές της 8ης Μαΐου.

Ο Γκάσι είναι αρχηγός ενός εκ των τεσσάρων κομμάτων που συμμετέχουν στον αντιπολιτευόμενο αλβανικό συνασπισμό «Αξίζει» και ήταν ο μοναδικός υποψήφιος.

Υπέρ του ‘Αφριμ Γκάσι ψήφισαν οι βουλευτές του κόμματος VMRO-DPMNE, οι βουλευτές του συνασπισμού «Αξίζει» και οι βουλευτές του νεοσύστατου κόμματος «Ξέρω».

Ο Άφριμ Γκάσι

Οι τρεις αυτοί πολιτικοί σχηματισμοί αναμένεται να συνεργαστούν για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης συνασπισμού επικεφαλής της οποίας θα είναι ο αρχηγός του δεξιού και εθνικιστικού κόμματος VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι.

Τις επόμενες ημέρες, η Πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, που σαμποτάρει την εφαρμογή της Συνθήκης των Πρεσπών με διάφορους τρόπους, αναμένεται να επιδώσει στον Χρίστιαν Μίτσκοσκι την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι έχει αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με το DUI, το οποίο τα τελευταία 20 χρόνια συμμετέχει σε όλες τις κυβερνήσεις συνασπισμού της χώρας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

ΟΗΕ: Καταδίκη των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Νταγκεστάν της Ρωσίας

Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Σκηνικό αποκάλυψης» εάν επεκταθεί ο πόλεμος στον Λίβανο

Γεραπετρίτης: Αδύνατη η ειρηνευτική διαδικασία αν συνεχιστεί ο πόλεμος στη Γάζα

Συνεχίζονται οι κόντρες Βουλγαρίας-Βόρειας Μακεδονίας για τις μειονότητες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα