ΑΘΗΝΑ
07:26
|
02.07.2024
Ελίνα Ρίζου, Αναστάσης Ροϊλός, Φώτης Στρατηγός και Δημήτρης Καπουράνης, τιμήθηκαν στην τελετή το βράδυ της Δευτέρας.
Φωτογραφία αρχείου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την Ελίνα Ρίζου, τον Αναστάση Ροϊλό, τον Φώτη Στρατηγό και τον Δημήτρη Καπουράνη, απονεμήθηκαν τα θεατρικά βραβεία «Μελίνα Μερκούρη» και «Δημήτρης Χορν», σε τελετή που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Ίδρυμα «Μελίνα Μερκούρη» στην Πλάκα.

Το θεατρικό βραβείο «Μελίνα Μερκούρη» κέρδισε η Ελίνα Ρίζου για την ερμηνεία της στα έργα «Μυθιστόρημα» του Γιώργου Χειμωνά, σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Εξαρχέα στο Μικρό Θέατρο Κεραμεικού, «Ο παγοπώλης έρχεται» του Ευγένιου Ο’Νηλ, σε σκηνοθεσία Ακύλλα Καραζήση στο Θέατρο Προσκήνιο και «Καμπάνες τα μεσάνυχτα. Κάποιες κυρίες διασκεδάζουν», μία παράσταση της ομάδας RMS MATAROA, σε σκηνοθεσία Μάνου Βαβαδάκη στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν Φρυνίχου.

Συνυποψήφιές της ήταν η Νεφέλη Μαϊστράλη, η Ειρήνη Μακρή και η Πηνελόπη Τσιλίκα. Η επίσης υποψήφια Νάνσυ Σιδέρη είχε αποχωρήσει νωρίτερα από τη διαδικασία.

Όσο αφορά το Βραβείο «Δημήτρης Χορν», και επειδή η πανδημία είχε αναστείλει τη λειτουργία του θεσμού, στην χθεσινή τελετή απονεμήθηκαν τα βραβεία των τελευταίων χρόνων.

Νικητής του «Βραβείου Δημήτρης Χορν» για τις σεζόν 2019-2020 & 2020-2021, είναι ο Αναστάσης Ροϊλός για το ρόλο του Τζιμ Ο’Κόνορ στον «Γυάλινο κόσμο» του Τενεσί Ουίλιαμς, σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη στο Εθνικό Θέατρο. Συνυποψήφιοί του ήταν ο Κωνσταντίνος Ζωγράφος, ο Δημήτρης Κίτσος, ο Νίκος Μάνεσης και ο Πάνος Παπαδόπουλος.

Για τη 2021-2022 βραβεύθηκε ο Φώτης Στρατηγός για τον ρόλο του Τζων στο «Πόσο κοστίζει να ζεις» της Μαρτίνα Μάγιοκ, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου στο Θέατρο Πόρτα. Συνυποψήφιοί του ήταν ο Στάθης Κόικας, ο Τάσος Λέκκας, ο Δημήτρης Φιλιππίδης και ο Ορέστης Χαλκιάς.

Ο τρίτος και τελευταίος βραβευμένος με το σταυρό του Δημήτρη Χορν για τη σεζόν 2022-2023, είναι ο Δημήτρης Καπουράνης για τους ρόλους του Μαρτίν/Φεδερίκου στο «Μια άλλη Θήβα» του Σέρχιο Μπλάνκο, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. Συνυποψήφιοι του ήταν ο Βαγγέλης Δαούσης, ο Πάνος Ζυγούρος, ο Βασίλης Μηλιώνης και ο Στρατής Χατζησταματίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γαλλία: Σύλληψη δύο κορυφαίων σκηνοθετών για σεξουαλική κακοποίηση

Πέθανε ο Αλβανός συγγραφέας Ισμαήλ Κανταρέ

Στις 5 Ιουλίου το ραντεβού των βιβλιόφιλων με την έκθεση βιβλίων στη Θεσσαλονίκη

Από τα πανηγύρια στους τόπους εξορίας: Ιστορική μνήμη και «βιωματικός τουρισμός»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα