ΑΘΗΝΑ
01:36
|
27.07.2024
Ο Εμίρης του Κατάρ θα συναντήσει αύριο στις 11.30 το πρωί τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο εμίρης του Κατάρ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην Αθήνα για την πρώτη του επίσημη επίσκεψη αναμένεται αύριο το πρωί ο Εμίρης του Κατάρ Σεΐχης Ταμίμ μπιν Χάμαντ αλ Θάνι.

Ο Καταριανός Εμίρης έχει προγραμματίσει ήδη συνάντηση στις 11.30 το πρωί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Ταμίμ μπιν Χάμαντ αλ Θάνι έρχεται στην Αθήνα από την Κύπρο, όπου συνάντησε σήμερα τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Τι θα συζητήσει με τον Μητσοτάκη

Βασικά θέματα στην ατζέντα της συνάντησης των δύο ηγετών θα είναι θέματα που αφορούν την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας σε μια σειρά από τομείς με έμφαση στον τομέα της οικονομίας και των επενδύσεων, αλλά και στην ενέργεια, τον τουρισμό, την άμυνα. 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη συνάντηση του Εμίρη του Κατάρ με τον Μητσοτάκη θα συζητηθούν και οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή με πρώτο τον πόλεμο του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Από παλιότερη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ντόχα του Κατάρ

Ο Εμίρης του Κατάρ θα συνοδεύεται κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα από τον επικεφαλής του γραφείου του και από τους υπουργούς Μεταφορών, Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Πολιτισμού, τον υφυπουργό Εξωτερικών, τον Διευθυντή Σπουδών και Έρευνας και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Αρχής Επενδύσεων του Κατάρ (Qatar Investment Authority), ενός από τους μεγαλύτερους κρατικούς επενδυτικούς φορείς στον κόσμο.

Από την ελληνική πλευρά στις διευρυμένες συνομιλίες θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Οικονομίας Κ. Χατζηδάκης, Εξωτερικών Γ. Γεραπετρίτης, Άμυνας Ν.Δένδιας, Ενέργειας Θ. Σκυλακάκης, Πολιτισμού Λ. Μενδώνη, Ναυτιλίας Χ. Στυλιανίδης και ο υφυπουργός Εξωτερικών με αρμοδιότητα την οικονομική εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πράκτορας του εξωτερικού για το Κρεμλίνο η ρωσική έκδοση της Bild

Ζυμώσεις για μία νέα συμφωνία Βρετανίας-Ε.Ε. βλέπει το Politico

Δίκη Μάτι: Μάρτυρες ρίχνουν ευθύνες σε Λιμενικό, Πυροσβεστική και Αστυνομία

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η ιστορική οινοποιία «Τσάνταλης»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα