ΑΘΗΝΑ
01:44
|
26.06.2024
Μπαίνουν οι υπογραφές για τα F-16. Ο Ζελένσκι θα συναντηθεί με τον Βέλγο πρωθυπουργό, Αλεξάντερ Ντε Κρο, και τον βασιλιά Φίλιππο του Βελγίου.
Ο Ζελένσκι βρίσκεται για λίγες μόλις ώρες στις Βρυξέλλες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Βρυξέλλες αναμένεται να στείλουν 30 μαχητικά F-16 στην Ουκρανία πριν το τέλος του 2028, ανακοίνωσε η υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου, Χάτζα Λαμπίμπ, εν όψει της σύντομης σημερινής επίσκεψης του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Το Βέλγιο έχει δεσμευτεί να στείλει 30 από τα F-16 του στην Ουκρανία και τα πρώτα αεροσκάφη θα πρέπει να παραδοθούν πριν από το τέλος του έτους», ανέφερε η Λαμπίμπ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Bel RTL, η οποία ανέφερε επίσης ότι το Βέλγιο έχει ήδη δημιουργήσει ένα ταμείο 1,7 δις ευρώ, για προμήθειες όπλων στην Ουκρανία.

Ο Ζελένσκι βρίσκεται για λίγες μόλις ώρες στις Βρυξέλλες σήμερα, όπου θα συναντηθεί με τον Βέλγο πρωθυπουργό, Αλεξάντερ Ντε Κρο, και τον βασιλιά Φίλιππο του Βελγίου. Μεταξύ άλλων, σήμερα αναμένεται να υπογραφεί δεκαετής συμφωνία ασφαλείας μεταξύ των δύο χωρών.

Η επίσκεψη αναμένεται να ολοκληρωθεί το μεσημέρι στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Μέλσμπρουκ, κοντά στις Βρυξέλλες, όπου η κυβέρνηση του Βελγίου αναμένεται να υπενθυμίσει τη δέσμευσή της να διαθέσει στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις τα μαχητικά αεροσκάφη F-16.

Άλλωστε, το βελγικό υπουργείο Άμυνας συνεισφέρει στην εκπαίδευση των Ουκρανών χειριστών και τεχνικών (σχεδόν 2.500) στη χρήση των -αμερικανικής κατασκευής- μαχητικών. Ο Ζελένσκι θα συναντήσει κάποιους από τους Ουκρανούς και Βέλγους πιλότους, τεχνικούς και εκπαιδευτές.

Μετά τις Βρυξέλλες ο Ζελένσκι αναμένεται να μεταβεί στη Λισαβόνα, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Λουίς Μοντενέγκρο, και τον πρόεδρο, Μαρτσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Απεργία αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην Αυγή, μετά την απόφαση αναστολής της ημερήσιας έκδοσης

‘Εκκληση της Αναλένα Μπέρμποκ για τερματισμό της βίας στη Γάζα

Γερμανικές αντιδράσεις για την 6ήμερη εργασία στην Ελλάδα

Διάγγελμα του Προέδρου της Κένυας μετά την έκρηξη βίας απέναντι στη βαριά φορολογία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα