ΑΘΗΝΑ
01:29
|
23.09.2024
Το εμπορικό πλοίο με σημαία Νήσων Μάρσαλ διαχειρίζεται εταιρία με έδρα στον Πειραιά.
Το bulk carrier «Laax»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πυραυλική επίθεση δέχτηκε εμπορικό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα, ανοικτά της Υεμένης, με την ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας Ambrey να αναφέρει ότι το πλοίο έχει πάρει κλίση και μπάζει νερά.

Το πλοίο έγινε στόχος τριών πυραύλων, καθώς έπλεε σε απόσταση 54 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά του λιμανιού Χουντάιντα της Υεμένης και εξέπεμψε σήμα κινδύνου, δηλώνοντας ότι έχει υποστεί ζημιές και έχουν αρχίσει να εισέρχονται νερά στο αμπάρι.

Σύμφωνα με το Associated Press, η τοποθεσία της επίθεσης αντιστοιχεί στο δρομολόγιο του πλοίου μεταφοράς χύδην φορτίου (bulk carrier) «Laax», με σημαία Νήσων Μάρσαλ. Το δρομολόγιο αναφέρει ότι το πλοίο κατευθυνόταν προς τη Φουτζάιρα, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Το εμπορικό πλοίο διαχειρίζεται η Grehel Ship Management, με έδρα τον Πειραιά. Ένας άνδρας που απάντησε στο τηλέφωνο στο Grehel αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με την επίθεση και ένα αίτημα για σχολιασμό μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έμεινε αναπάντητο.

Καμία ομάδα δεν έχει αναλάβει προς το παρόν την ευθύνη, αν και οι υποψίες έπεσαν στους αντάρτες Χούθι της Υεμένης , οι οποίοι εξαπολύουν εδώ και μήνες επιθέσεις με στόχο εμπορικά πλοία, λόγω του πολέμου του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γερμανία: Σύλληψη 10χρονου αγοριού κατά τη διάρκεια διαδήλωσης υπέρ της Παλαιστίνης

«Λυδία Λίθος» στην ενότητα της Αριστεράς η πρόταση καθαίρεσης του Μακρόν

Μεξικό: Δεκάδες νεκροί καθώς φατρίες μάχονται για τον έλεγχο του καρτέλ της Σιναλόα

Ο Λίβανος ανακοίνωσε τρεις νεκρούς από ισραηλινά πλήγματα στο νότιο τμήμα της χώρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα