ΑΘΗΝΑ
01:42
|
08.09.2024
Απειλητικά email έλαβαν περισσότερα από 30 σχολεία σε Χαϊδάρι, Γέρακα, Γαλάτσι, Αιγάλεων, Νέα Ιωνία και άλλες περιοχές.
Για φάρσα με δράστες από το εξωτερικό κάνει λόγο η ΕΛ.ΑΣ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κακόγουστη φάρσα εκτιμάται πως αποφάσισαν να κάνουν άγνωστοι, πιθανότατα από το εξωτερικό, σήμερα το πρωί, στέλνοντας απειλητικά μηνύματα σε περισσότερα από 30 σχολεία της Αττικής για τοποθέτηση βόμβας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, emails ότι στον χώρο έχουν τοποθετηθεί βόμβες έλαβαν το 144ο Δημοτικό Σχολείο της Αθήνας, το 10ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Χαϊδαρίου, αλλά και σχολεία στον Γέρακα, το Γαλάτσι, το Αιγάλεω και τη Νέα Ιωνία.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας και ο σχετικός έλεγχος στα σχολεία, ενώ τα κτίρια εκκενώθηκαν προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Σήμερα το πρωί μεγάλος αριθμός σχολείων έγιναν αποδέκτες πανομοιότυπου μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με απειλητικό περιεχόμενο.

Το μήνυμα εμφαίνεται να προέρχεται από χώρα του εξωτερικού, ενώ η μαζικότητα αποστολής του, ακόμη και σε σχολικές μονάδες οι οποίες σήμερα δεν λειτουργούν, καταδεικνύει ότι σκοπός του μηνύματος είναι η δημιουργία αναστάτωσης και ο κλονισμός του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Σε κάθε περίπτωση, από την Ελληνική Αστυνομία υπήρξε άμεση κινητοποίηση ώστε σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και τις σχολικές μονάδες να πραγματοποιηθεί ο σχετικός έλεγχος , ενώ ήδη η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό του αποστολέα.»

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

Τουρκία: Σεισμός 5 ρίχτερ στη νότια χώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

Πιερρακάκης στην ΔΕΘ: Η χρονιά του σχολείου

ΔΕΘ-Χρυσοχοΐδης: Ανακοίνωσε Panic Button και για ανηλίκους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα