ΑΘΗΝΑ
09:22
|
30.06.2024
Δείτε το βίντεο με γυναίκες από διάφορες χώρες, οι οποίες έχουν υποστεί έμφυλη βία.
ΔΙΟΤΙΜΑ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ΔΙΟΤΙΜΑ είναι μια γυναικεία μη κερδοσκοπική οργάνωση εξειδικευμένη σε ζητήματα φύλου και ισότητας, που ιδρύθηκε το 1989.  Όραμά της είναι η ανάδειξη και άρση των έμφυλων διακρίσεων και αποστολή μας η ενδυνάμωση των γυναικών. Πυρήνας της δράσης μας είναι η πρόληψη και αντιμετώπιση της έμφυλης βίας.  

Η ΔΙΟΤΙΜΑ λοιπόν, ενημερώνει τον κόσμο για τη δημιουργία μιας νέας καμπάνιας μέσω ενώ βίντεο, στο οποίο συμμετέχουν 15 γυναίκες που ζουν στην Ελλάδα και προέρχονται από διάφορες χώρες: Ουκρανία, Αλβανία, Γεωργία, Μαρόκο, Ιράν, Ουγκάντα και Κονγκό.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΔΙΟΤΙΜΑ:

Οι γυναίκες μπορούν να γίνουν φορείς αλλαγής! Πιστές σε αυτήν την πεποίθηση δουλέψαμε για ένα χρόνο με 15 γυναίκες που ζουν στην Ελλάδα και προέρχονται από διάφορες χώρες: Ουκρανία, Αλβανία, Γεωργία, Μαρόκο, Ιράν, Ουγκάντα και Κονγκό.

Η ενδυνάμωση και η ενίσχυση των ικανοτήτων τους, για να υποστηρίξουν γυναίκες που έχουν υποστεί έμφυλη βία, ήταν ο στόχος μας και τα καταφέραμε!

Στην τελευταία φάση της εκπαίδευσής τους, οι γυναίκες συμμετείχαν σε δράσεις αμοιβαίας μάθησης μαζί με εργαζόμενους/ες από 13 φορείς. Οι τελευταίοι ενημερώθηκαν για τα κενά και τις παραλείψεις στην υποστήριξη των μεταναστριών & προσφυγισσών και τις ανάγκες των κοινοτήτων, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για μια κουλτούρα ισότιμης υποστήριξης

Δείτε το βίντεο που φτιάξαμε μαζί με τις γυναίκες! Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube για να μη χάνετε τα νέα μας βίντεο.

Πατήστε μέσα την παρακάτω εικόνα, για να δείτε το βίντεο:

Credits:

Σενάριο/Σκηνοθεσία: Νιόβη Αναζίκου
Διεύθυνση φωτογραφίας: Νίκος Κουτσουράς
Camera women: Μαρία Σιδηροπούλου, Chloe Bruhat
Κάμερα: Σπύρος Κυριαζάτης 
Ηχοληψία: Δημήτρης Κουκουβάνης
Μοντάζ: Αλεξάνδρα Βερυκόκκου
Post coordinator: Νίκος Κόλλιας
Υπεύθυνη περιεχομένου: Νατάσα Κεφαλληνού (Κέντρο Διοτίμα) 

Ευχαριστούμε θερμά για τη συμμετοχή τους στο βίντεο τη Γαλήνη Μασλίουκ, την Κλαούντια Μεμούσι, την Κωνσταντίνα Μένκα, τη Νίνη Λομσάτζε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Από Δευτέρα, με Ψηφιακή Κάρτα Εργασία σε λιανεμπόριο και βιομηχανία

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 6 Περιφέρειες για σήμερα Κυριακή 30 Ιουνίου

Ο καιρός σήμερα: Ζέστη και ισχυροί βόρειοι άνεμοι

Το Ισραήλ στοχεύει τη χριστιανική κοινότητα στην Παλαιστίνη: Υπουργείο Εξωτερικών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα