ΑΘΗΝΑ
15:54
|
29.06.2024
Όπως εξήγησε ο Ούγγρος πρωθυπουργός, ο λόγος είναι πως ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Ολλανδίας είχε εκφράσει «προβληματικές» απόψεις παλαιότερα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επιφυλάξεις για την υποψηφιότητα του Ολλανδού ομολόγου του Μαρκ Ρούτε εξέφρασε σήμερα η κυβέρνηση του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν σε ότι αφορά την προσπάθεια του πρώτου να διεκδικήσει το αξίωμα του νέου Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ.

Ο Όρμπαν μιλώντας στο γαλλικό περιοδικό Le Point δήλωσε πως η χώρα του δεν έχει αποφασίσει ακόμη εάν θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Μαρκ Ρούτε για τη θέση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ και αυτό επειδή ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Ολλανδίας είχε εκφράσει «προβληματικές» απόψεις παλαιότερα.

Ρούτε και Όρμπαν σε παλιότερη συνάντηση

«Από τη μία έλεγε ότι η Ουγγαρία πρέπει να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από την άλλη ότι θα έπρεπε να υποχρεωθούμε να γονατίσουμε. Αυτός δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να κερδίσει την υποστήριξή μας», είπε.

Στην ίδια συνέντευξη, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας εξέφρασε την άποψη ότι οι ηγέτιδες της ιταλικής και της γαλλικής ακροδεξιάς, η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι και η Μαρίν Λεπέν, θα πρέπει να ενισχύσουν τη συνεργασία τους μετά τις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Ερωτηθείς εάν το κόμμα του, το Fidesz, σκοπεύει να προσχωρήσει στην ευρωομάδα της Μελόνι τους «Ευρωπαίους Συντηρητικούς και Μεταρρυθμιστές» μετά τις εκλογές, ο Βίκτορ Όρμπαν απάντησε καταφατικά:

«Ναι, αυτό παραμένει στην ατζέντα».

Πρόσθεσε ωστόσο πως «όλα μπορεί να αλλάξουν», τώρα που η ανταγωνιστική ομάδα Ταυτότητας και Δημοκρατίας της Λεπέν απέπεμψε το γερμανικό κόμμα AfD («Εναλλακτική για τη Γερμανία»). Σύμφωνα με τον Όρμπαν, το AfD αποτελούσε το κύριο εμπόδιο για τη συνεργασία μεταξύ των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Λευκορωσία ενισχύει τις δυνάμεις αεράμυνας κατά μήκος των ουκρανικών συνόρων

Ερντογάν και Άσαντ κάνουν νύξη για αποκατάσταση των σχέσεων Τουρκίας-Συρίας

Τιμές πετρελαίου: Για τρίτη εβδομάδα σε ανοδική πορεία, φόβοι για μείωση προσφοράς

H «δημοκρατική παράταξη» μετά τις ευρωεκλογές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα