ΑΘΗΝΑ
06:33
|
24.06.2024
Η πρωτοβουλία υπερασπίζεται την άποψη ότι υπάρχει και η επιλογή της αποχής από τις κάλπες την ημέρα των ευρωεκλογών.
Κυριακή 2 Ιουνίου, στο Θησείο στις 18:00
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Πρωτοβουλία «ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε.-ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ» απευθύνει κάλεσμα σε Συγκέντρωση-Εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει την Κυριακή, 2 Ιουνίου, στο Θησείο, στις 18:00.

Η πρωτοβουλία υπερασπίζεται την άποψη ότι υπάρχει και η επιλογή της αποχής από τις κάλπες, την ημέρα των ευρωεκλογών.

Ακολουθεί το κείμενο ανάλυσης της θέσης της πρωτοβουλίας:

«Τι μας λένε λοιπόν: “Με τις ευρωεκλογές αποφασίζουμε συλλογικά για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

Η πραγματικότητα: Βαφτίζουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως έναν “ναό της δημοκρατίας” ενώ στην πραγματικότητα αποτελεί ένα “θέατρο του παραλόγου” το οποίο τάχα αποφασίζει για το μέλλον μας. Η αλήθεια είναι ότι καμία απόφαση δεν παίρνεται εκεί μέσα! Γιατί οι πολιτικές που μας ρημάζουν τη ζωή αποφασίζονται από τα ιμπεριαλιστικά επιτελεία!

Μας λένε: “Η Ε.Ε. πρωτοστατεί σε κοινωνικά δικαιώματα”. Μιλούν για “κοινωνικά δικαιώματα”, “κράτος δικαίου” και “δικαιώματα καταναλωτών” την ίδια στιγμή που, με τις πολιτικές τους, προωθούν τη φτώχεια, την εξαθλίωση, ενώ κάθε αντίδραση σε αυτές αντιμετωπίζεται με τρομοκρατία και καταστολή! Για την Ε.Ε., “δικαιώματα” έχουν μόνο οι ιμπεριαλιστές και όχι οι λαοί! Για αυτόν ακριβώς τον λόγο οι τάχα “δημοκράτες” ποινικοποιούν τους αγώνες, εντείνουν τον αντι-κομμουνισμό και φτάνουν μέχρι και στο να απαγορεύσουν τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό!

Μας λένε: “Με την Ε.Ε. μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις παγκόσμιες προκλήσεις”. Στην πραγματικότητα, η Ε.Ε. έχει ενεργό ρόλο στην τροφοδότηση του άδικου πολέμου της Ουκρανίας όπου μαζί με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ετοιμάζουν τους λαούς της Ευρώπης για νέες “μαύρες μέρες”! Μιλούν για “πολεμική οικονομία” και για προετοιμασία του πολέμου “από τα σχολεία”. Την ίδια στιγμή είναι συνένοχοι στη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού, στηρίζοντας το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ!

Μας λένε: “Ελλάδα χωρίς Ε.Ε. δεν μπορεί να υπάρξει”. Για την Ελλάδα, η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση σημαίνει ακόμα περισσότερα δεινά για τον λαό, τους εργάτες και τη νεολαία. Με βάση τους σχεδιασμούς της Ε.Ε. για τη χώρα μας, οι παραγωγικές δραστηριότητες (αγροτική και βιομηχανική παραγωγή) διαλύονται! Εδώ και 45 χρόνια, η Ελλάδα μετατρέπεται σε “παράδεισο” για την κερδοφορία των ξένων και ντόπιων αφεντικών, ενώ διαμορφώνεται μια “κόλαση” για τον λαό, την εργατική τάξη και τη νεολαία!

Καμία καλύτερη μέρα για τον λαό δεν θα έρθει μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών! Ήδη οι ιμπεριαλιστές της Ε.Ε., αλλά και η κυβέρνηση, μας ετοιμάζουν για τον νέο γύρο λιτότητας και επίθεσης! Κανένα αποτέλεσμα στην “ευρωκάλπη” δεν θα το αλλάξει αυτό! Οι λαοί της Ευρώπης θα βρουν το δίκιο τους στον δρόμο του αγώνα και όχι στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς. Στις 9 Ιουνίου ο λαός πρέπει με τη μαζική ΑΠΟΧΗ να δείξει ότι δεν αποδέχεται τη μαύρη προοπτική που του φέρνει η Ε.Ε.! Ότι δεν νομιμοποιεί, με τη συμμετοχή του στις κάλπες των ιμπεριαλιστών, τις πολιτικές του πολέμου, της φτώχειας και του φασισμού!».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Από την «trash-tv», στην «trash-ζωή»

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προωθεί το πελατειακό μοντέλο και την κομματοκρατία στην δημόσια διοίκηση»

Κοινή επιδρομή των Χούθι με ιρακινή πολιτοφυλακή σε ισραηλινά πλοία

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ διαψεύδουν δημοσιεύματα περί συνάντησης συνεργατών Κασσελάκη-Ανδρουλάκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα