ΑΘΗΝΑ
08:41
|
02.07.2024
Σοκ προκαλούν στο Ισραήλ επεισόδια ένοπλης δράσης νεαρών Παλαιστινίων της Δυτικής Όχθης, ενώ ο Ισραηλινός σύμβουλος εθνικής ασφάλειας προβλέπει πόλεμο όλο το 2024.
Νεαροί μαχητές της Χαμάς στη Δυτική Όχθη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανησυχία προκαλεί στις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής η ρίψη πυρών (και ρουκετών) σήμερα το πρωί από νεαρούς Παλαιστίνιους της πόλης Τουλκαρέμ της Δυτικής Όχθης προς το χωριό εποίκων Μπατ Χέφερ με αποτέλεσμα αρκετές υλικές  ζημιές σε κτίρια. Νωρίτερα, σήμερα, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ, Τζάκι Χανέγκμπι, προέβλεψε πως ο πόλεμος στη Γάζα θα συνεχιστεί «τουλάχιστον» ως το τέλος του 2024, αποκαλύπτοντας πως δεν υπάρχει στον ορίζοντα από ισραηλινής πλευράς καμία διάθεση για εκεχειρία διαρκείας…

Ξεκίνησαν αντάρτικο από την πόλη Τουλκαρέμ

Την ευθύνη της επίθεσης την ανέλαβε η Χαμάς με αναρτήσεις σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης δείχνοντας πως έχει αυξήσει και άλλο την επιρροή της μεταξύ νεαρών Παλαιστινίων στην Δυτική Όχθη.

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ είναι η τρίτη φορά σε λιγότερο από δύο βδομάδες που εκτοξεύτηκαν ρουκέτες προς το Μπατ Χέφερ, όπου ζουν περίπου 5.000 άτομα κοντά στα δυτικά της λεγόμενης «Πράσινης Γραμμής» που υποτίθεται πως χωρίζει το Ισραήλ από την υπόλοιπη Δυτική Όχθη.

Ο επικεφαλής του τοπικού συμβουλίου της περιοχής Εμέκ Χέφερ, έστειλε άμεσα επιστολή στον υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ ζητώντας του να συνεδριάσει «εκτάκτως» για το θέμα.

Ανάλογη επίθεση και στο Γκαν Νερ του Βορείου Ισραήλ

Μερικές ώρες μετά τις ρίψεις πυρών στο Μπατ Χέφερ από νεαρούς μαχητές της Χαμάς, καταγράφηκε ανάλογο περιστατικό και στην πόλη Γκαν Νερ της περιοχής Γκιλμπόα του βόρειου Ισραήλ για τέταρτη φορά σε μία βδομάδα.

Το Γκαρ Νερ

Σύμφωνα με το israelnationalnews.com υπήρξαν τραυματισμοί από τη ρίψη πυρών ενώ ο συντονιστής ασφαλείας του Γκαρ Νερ, Γιανίβ Μπεν Σιμόλ, καταφέρθηκε επίσης κατά του υπουργού Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ δηλώνοντας πως «έχει εγκαταλείψει τους πολίτες του Ισραήλ».

«Οι κάτοικοι του Γκαν Νερ και της περιοχής Γκιλμπόα έχουν γίνει τροφή για τα κανόνια» συμπλήρωσε ο ίδιος με οργή.

Πόλεμο στη Γάζα ως το 2024 προβλέπει ο Χανέγκμπι

Ο Τζάχι Χανέγκμπι, μιλώντας σήμερα στο κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ΚΑΝ, προέβλεψε πως ο πόλεμος στη Γάζα θα συνεχιστεί ως το τέλος του 2024, με την προσμονή πως ως τότε θα έχουν εδραιώσει τις «επιτυχίες» και θα έχουν «εδραιώσει τους στόχους».

Ο Τζάχι Χανέγκμπι

Η νίκη για εμάς σημαίνει να καταστρέψουμε τις στρατιωτικές δυνατότητες της Χαμάς, να φέρουμε πίσω όλους τους ομήρους και να διασφαλίσουμε ότι στο τέλος του πολέμου δεν θα υπάρχουν πλέον απειλές προερχόμενες από τη Γάζα συνέχισε.

Ο Χανέγκμπι ανέφερε ότι είναι σε εξέλιξη συζητήσεις για τη λεγόμενη «επόμενη μέρα» στη Γάζα, ώστε οι Παλαιστίνιοι «να είναι υπεύθυνοι για τη δική τους ζωή», αφήνοντας χώρο για στρατιωτική κατοχή της περιοχής λέγοντας:

«Εμείς θα είμαστε υπεύθυνοι για την ασφάλεια του Ισραήλ, αλλά δεν θέλουμε να κυβερνήσουμε τη Γάζα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός από πυροβολισμούς στο Ψυχικό

Πυρκαγιές: Διάσπαρτες εστίες σε Χίο και Κω-Νέα φωτιά στο Ηράκλειο

«Καυτός» και ο Ιούλιος για τα τιμολόγια του ρεύματος

Πράσινο φως από τον Μαδούρο για επανέναρξη διαλόγου με τις ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα