ΑΘΗΝΑ
01:37
|
08.09.2024
Κατά τα λοιπά, οι δύο Πρόεδροι ζήτησαν να σταματήσει αμέσως η ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στη Γάζα.
Αμπάς και Μακρόν σε παλιότερη συνάντηση
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την εφαρμογή «απαραίτητων μεταρρυθμίσεων» που θα προσφέρουν στη Γαλλία την «προοπτική» να αναγνωρίσουν το Κράτος της Παλαιστίνης ζήτησε απόψε μεταξύ άλλων ο Γάλλος Πρόερος Εμανουέλ Μακρόν από τον Παλαιστίνιο ομόλογό του, Μαχμούτ Αμπάς.

Ο Μακρόν τόνισε την «δέσμευση» της χώρας του στην οικοδόμηση «κοινού οράματος ειρήνης με Ευρωπαίους και Άραβες εταίρους» που θα προσφέρει εγγυήσεις για Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς και θα κάνει την προοπτική αναγνώρισης του Κράτους της Παλαιστίνης «μία χρήσιμη διαδικασία».

Απηύθυνε επίσης «ειλικρινή συλλυπητήρια στον παλαιστινιακό λαό για τη νέα τραγωδία που βιώνει μετά τον τελευταίο βομβαρδισμό καταυλισμού εκτοπισμένων στη Ράφα».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Ελιζέ, οι δύο Πρόεδροι ζήτησαν να σταματήσει αμέσως η ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στη Γάζα, όπως ζήτησε και το Διεθνές Δικαστήριο, τονίζοντας πως δεν υπάρχουν σήμερα ασφαλείς περιοχές στη Ράφα.

Ο πρόεδρος Μακρόν υπογράμμισε την αποφασιστικότητα της Γαλλίας να συνεργαστεί με την Αλγερία και τους εταίρους της στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ώστε να εκφραστεί σθεναρά η αντίδραση της διεθνούς κοινότητας για τα τεκταινόμενα στη Ράφα και να επιτευχθεί η άμεση και διαρκής κατάπαυση του πυρός, η οποία θα επιτρέψει τη μαζική παράδοση και διανομή της βοήθειας στον θύλακα με ασφάλεια, καθώς και την προστασία των αμάχων.

Επανέλαβε επίσης τη σθεναρή καταδίκη της Γαλλίας αναφορικά με τις επιθέσεις που διέπραξε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023, ζητώντας ταυτόχρονα την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση όλων των ομήρων.

Τέλος, οι δυο ηγέτες συζήτησαν για την δραματική επιδείνωση της κατοχικής βίας στη Δυτική Όχθη, με τον Γάλλο πρόεδρο να εκφράζει την έντονη καταδίκη του για τη βία εναντίον Παλαιστινίων αμάχων και να τονίζει ότι η συνέχιση της αποικιοκρατικής πολιτικής του Ισραήλ τροφοδοτεί αυτή τη βία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα