ΑΘΗΝΑ
06:42
|
24.06.2024
Ο Ρώσος πρόεδρος αμφισβήτησε για άλλη μια φορά τη νομιμότητα της προεδρίας Ζελένσκι, μετά τη λήξη της θητείας του.
«Η μόνη νόμιμη εξουσία είναι το κοινοβούλιο και ο πρόεδρος του Ράντα»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η μόνη νόμιμη εξουσία στην Ουκρανία είναι το Βερχόβνα Ράντα (εθνικό κοινοβούλιο) και ο πρόεδρός του, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, αμφισβητώντας για άλλη μια φορά την νομιμότητα του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, του οποίου η θητεία έληξε στις 20 Μαΐου, εν μέσω στρατιωτικού νόμου.

«Το ζήτημα είναι ότι  το κράτος της Ουκρανίας βασίζεται στην ιδέα της κοινοβουλευτικής και προεδρικής δημοκρατίας, και όχι σε αυτή της προεδρικής δημοκρατίας. Αυτό σημαίνει ότι το αντιπροσωπευτικό όργανο της χώρας κατέχει όλους τους βασικούς εξουσίας. Έτσι, είναι αρκετά λογικό ότι αυτό είναι που ορίζει το σύνταγμα, και επομένως, άλλες νομικές πράξεις που απορρέουν από αυτό. Έτσι, τεχνικά, κατά την άποψή μου, η μόνη νόμιμη εξουσία είναι το κοινοβούλιο και ο πρόεδρος του Ράντα», δήλωσε ο Πούτιν σε συνέντευξη Τύπου, μετά την επίσκεψή του στο Ουζμπεκιστάν.

Ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε ότι αυτό υποδηλώνει μια αρχική νομική ανάλυση της τρέχουσας πολιτικής κατάστασης στην Ουκρανία.

«Δεν χρειάζεται να κοιτάξουμε πιο προσεκτικά. Ορισμένοι ειδικοί λένε ότι υπάρχουν ασυμφωνίες μεταξύ του συντάγματος, το οποίο λέει ότι η θητεία του Ράντα μπορεί να παραταθεί εν μέσω στρατιωτικού νόμου, και του νόμου που μόλις ανέφερα. Από όσο θυμάμαι αυτός ο νόμος ψηφίστηκε το 2016 και καθορίζει το νομικό καθεστώς του στρατιωτικού νόμου», εξήγησε, προσθέτοντας ότι αυτός ο νόμος ορίζει μόνο ότι δεν μπορούν να γίνουν προεδρικές εκλογές εν μέσω στρατιωτικού νόμου, χωρίς όμως να αναφέρει ότι η θητεία του προέδρου παρατείνεται. «Αυτό είναι το πρόβλημα». τόνισε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η αρχηγός της αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας προειδοποιεί την Πολωνία για τα σύνορα

Από την «trash-tv», στην «trash-ζωή»

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προωθεί το πελατειακό μοντέλο και την κομματοκρατία στην δημόσια διοίκηση»

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ διαψεύδουν δημοσιεύματα περί συνάντησης συνεργατών Κασσελάκη-Ανδρουλάκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα