ΑΘΗΝΑ
23:15
|
30.06.2024
Την ώρα που 3.000 παιδιά περιμένουν να χειρουργηθούν στα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία, ο υπουργός Υγείας βλέπει πολιτικά κίνητρα πίσω από τις κινητοποιήσεις.
Η παράνομη υπερεργασία και υπερεφημέρευση βάζει σε κίνδυνο τους μικρούς ασθενείς
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στάση εργασίας για σήμερα Τετάρτη, από τις 8 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι έχει προκηρύξει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) για τους αναισθησιολόγους του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, καταγγέλλοντας την απόφαση του δικαστηρίου με βάση την οποία κηρύχθηκε παράνομη η προηγούμενη στάση εργασίας τους.

Χαρακτηρίζοντας δίκαιο το αίτημα της κάλυψης όλων των κενών οργανικών θέσεων του αναισθησιολογικού τμήματος και την άρνηση της παράνομης υπερεργασίας και υπερεφημέρευσης που βάζει σε κίνδυνο τους μικρούς ασθενείς τονίζοντας ότι 3.000 παιδιά βρίσκονται σε λίστα αναμονής για να χειρουργηθούν στα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία, την ίδια ώρα που τα χειρουργεία παραμένουν υποστελεχομένα.

«Υπάρχει πραγματικό πρόβλημα αλλά αυτό που συμβαίνει εκεί είναι αίσχος. Θα με αναγκάσουν να σκεφτώ λύσεις που δεν θα τους αρέσουν καθόλου» απείλησε από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6, με την ΕΙΝΑΠ να απαντά πως η προσπάθεια του να αποδώσει πολιτικά κίνητρα στους γιατρούς αντί να ασχοληθεί με την επίλυση των προβλημάτων θα πέσει στο κενό γιατί υποστηρικτές τους θα είναι όλοι οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, οι γονείς.

Ηανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ:

«Στο εν λόγω αναισθησιολογικό τμήμα Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, η δύναμη του τμήματος από τον Ιανουάριο του 2024 έχει μειωθεί επιπλέον κατά 4 Αναισθησιολόγους (δύο προς συνταξιοδότηση και δύο παραιτήσεις, η τελευταία εκ των οποίων πραγματοποιήθηκε στις 16/05/24) με αποτέλεσμα την παραμονή 7 ενεργών ιατρών.

Για την ασφαλή λειτουργία των 3 υπαρχουσών αιθουσών και εκτέλεση αναισθησιολογικών καθηκόντων εκτός χειρουργείου (ακτινοθεραπευτικό, διαγνωστικές επεμβατικές πράξεις στο ογκολογικό τμήμα Ελπίδα, 2 αναισθησιολογικό ιατρείο) απαιτείται η ελάχιστη δύναμη 11 πλήρους απασχόλησης αναισθησιολόγων στο τμήμα.

Η διεκδίκηση της κάλυψης όλων των κενών οργανικών θέσεων του αναισθησιολογικού τμήματος και η άρνηση της παράνομης υπερεργασίας και υπερεφημέρευσης που βάζει σε κίνδυνο τους μικρούς ασθενείς αλλά και τους γιατρούς είναι αιτήματα δίκαια. Η προσπάθεια του υπουργού Υγείας να αποδώσει πολιτικά κίνητρα στους γιατρούς αντί να ασχοληθεί με την επίλυση των προβλημάτων θα πέσει στο κενό γιατί υποστηρικτές τους θα είναι όλοι οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, οι γονείς.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν τρομοκρατούμαστε! Προτεραιότητα μας είναι οι ασθενείς μας και – όταν υπάρχουν 3000 χειρουργεία σε αναμονή στα 2 παιδιατρικά νοσοκομεία – έχουμε καθήκον να αγωνιστούμε για την πλήρη στελέχωση των χειρουργείων!»

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τρεις συλλήψεις για πυρκαγιές σε Σαλαμίνα, Ραφήνα και Πόρο

Δύο πύρινα μέτωπα στην Αττική-Νεκρός 45χρονος στον Διόνυσο (upd)

Η Παλαιστίνη συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση του Αραβικού Συνδέσμου

Τέσσερις νεκροί και 20 τραυματίες σε έκρηξη οικιακού αερίου στη Σμύρνη της Τουρκίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα