ΑΘΗΝΑ
12:59
|
22.06.2024
Μπορούμε να τον ελέγξουμε και να αποκόψουμε τη γραμμή οξυγόνου που χρησιμοποιούσε η Χαμάς για να αναπληρώνει τον ανεφοδιασμό της είπε ο στρατός.
Μέρος του Διαδρόμου της Φιλαδέλφειας στα σύνορα της Γάζας με την Αίγυπτο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Υπό «πλήρη επιχειρησιακό έλεγχο» ανακοίνωσε απόψε πως έθεσε τον «Διάδρομο της Φιλαδέλφειας», που βρίσκεται στα σύνορα της Γάζας με την Αίγυπτο ο ισραηλινός στρατός.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε στρατιώτες επί του εδάφους σε όλον τον διάδρομο αλλά ότι μπορούμε να τον ελέγξουμε και να αποκόψουμε τη γραμμή οξυγόνου που χρησιμοποιούσε η Χαμάς για να αναπληρώνει (τα αποθέματά της) και να μετακινείται εντός και γύρω από αυτήν την περιοχή», εξήγησε Ισραηλινός στρατιωτικός αξιωματούχος.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι μέσα σε 10 ημέρες, κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής επιχείρησης του Ισραήλ στη Ράφα, εντοπίστηκαν 20 σήραγγες που οδηγούν στην Αίγυπτο και ότι η πληροφορία αυτή μεταφέρθηκε στην αιγυπτιακή πλευρά.

Ο Διάδρομος της Φιλαδέλφειας είναι μια στενή λωρίδα γης 14 χιλιομέτρων κατά μήκος των συνόρων, στην οποία περιπολούσε ο ισραηλινός στρατός εντός του παλαιστινιακού θύλακα πριν από τη μονομερή απόσυρση του από τη Λωρίδα της Γάζας το 2005, έπειτα από 38 χρόνια κατοχής.

Νωρίτερα σήμερα, οδομαχίες και βομβαρδισμοί σημειώνονταν στη Ράφα, μία ημέρα μετά την είσοδο ισραηλινών αρμάτων μάχης στο κέντρο της πόλης που τις τελευταίες εβδομάδες έχει βρεθεί στο επίκεντρο του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κούβα: Απόφαση συμμετοχής στην αγωγή της Ν. Αφρικής κατά του Ισραήλ

Ρεύμα: Μας πρόδωσε… το πράσινο-Μπλε και κίτρινα τα φθηνότερα τιμολόγια το Α΄εξάμηνο

ΑΠΘ: Στρατηγικός σχεδιασμός με εργολαβία σε μεγάλη εταιρεία συμβούλων

Νάιτζελ Φάρατζ: Το ΝΑΤΟ φταίει για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα