ΑΘΗΝΑ
13:49
|
28.09.2024
Ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν σε επιστολή του αναφέρθηκε στους φοιτητές ανά την υφήλιο συγχαίροντας την δράση τους.
Αλί Χαμενεΐ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε επιστολή του, ο Αγιατολάχ Χαμενεΐ μιλάει για το θέμα της Παλαιστίνης και αναφέρεται στη συντριπτική υποστήριξη των φοιτητών προς τους Παλαιστίνιους και τον αγώνα τους στις πανεπιστημιουπόλεις και τα κολέγια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ακολουθεί η επιστολή που έγραψε ο Αγιατολάχ Σεγιέντ Αλί Χαμενεΐ απευθυνόμενος στους Αμερικανούς φοιτητές για τη θαρραλέα υπεράσπιση του παλαιστινιακού λαού:

Στο όνομα του Αλλάχ, του συμπονετικού, του φιλεύσπλαχνου,

Γράφω αυτό το γράμμα στους νέους ανθρώπους των οποίων η αφυπνισμένη συνείδηση τους ώθησε να υπερασπιστούν τις καταπιεσμένες γυναίκες και τα παιδιά της Γάζας.

Αγαπητοί φοιτητές πανεπιστημίων στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, το μήνυμα αυτό αποτελεί έκφραση της συμπάθειας και της αλληλεγγύης μας προς εσάς. Καθώς η σελίδα της ιστορίας γυρίζει, στέκεστε στη σωστή πλευρά της.

Έχετε πλέον σχηματίσει ένα παράρτημα του Μετώπου Αντίστασης και έχετε ξεκινήσει έναν έντιμο αγώνα απέναντι στην ανελέητη πίεση της κυβέρνησής σας – μιας κυβέρνησης που υποστηρίζει ανοιχτά το σφετεριστικό και κτηνώδες σιωνιστικό καθεστώς.

Το ευρύτερο Μέτωπο Αντίστασης, το οποίο μοιράζεται τις ίδιες αντιλήψεις και συναισθήματα που έχετε σήμερα εσείς, διεξάγει τον ίδιο αγώνα εδώ και πολλά χρόνια σε ένα μέρος μακριά από εσάς. Ο στόχος αυτού του αγώνα είναι να μπει ένα τέλος στην κατάφωρη καταπίεση που το κτηνώδες σιωνιστικό τρομοκρατικό δίκτυο έχει επιβάλει στο παλαιστινιακό έθνος εδώ και πολλά χρόνια. Αφού κατέλαβε τη χώρα τους, το σιωνιστικό καθεστώς τους έχει υποβάλει στις πιο σκληρές πιέσεις και βασανιστήρια.

Η σημερινή γενοκτονία του σιωνιστικού καθεστώτος του απαρτχάιντ είναι η συνέχεια της ακραίας καταπιεστικής συμπεριφοράς που συνεχίζεται εδώ και δεκαετίες. Η Παλαιστίνη είναι μια ανεξάρτητη χώρα με μακρά ιστορία. Είναι ένα έθνος που αποτελείται από μουσουλμάνους, χριστιανούς και εβραίους.

Μετά τον Παγκόσμιο Πόλεμο, το καπιταλιστικό σιωνιστικό δίκτυο εισήγαγε σταδιακά αρκετές χιλιάδες τρομοκράτες στη χώρα αυτή με τη βοήθεια της βρετανικής κυβέρνησης. Αυτοί οι τρομοκράτες επιτέθηκαν σε πόλεις και χωριά, δολοφόνησαν δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους και έσπρωξαν πλήθη σε γειτονικές χώρες. Κατέλαβαν τα σπίτια, τις επιχειρήσεις και τα χωράφια τους, σχημάτισαν κυβέρνηση στη σφετερισμένη γη της Παλαιστίνης και την ονόμασαν Ισραήλ.

Μετά την αρχική βοήθεια της Αγγλίας, οι Ηνωμένες Πολιτείες έγιναν ο μεγαλύτερος υποστηρικτής αυτού του σφετεριστικού καθεστώτος, παρέχοντάς του αδιάκοπα πολιτική, οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη. Σε μια πράξη ασυγχώρητης απερισκεψίας, οι Ηνωμένες Πολιτείες άνοιξαν ακόμη και το δρόμο και παρείχαν βοήθεια για την παραγωγή πυρηνικών όπλων από το καθεστώς.

Το σιωνιστικό καθεστώς εφάρμοσε από την αρχή μια πολιτική σιδηράς πυγμής εναντίον του ανυπεράσπιστου λαού της Παλαιστίνης και μέρα με τη μέρα εντείνει τη βαρβαρότητα, την τρομοκρατία και την καταστολή του, αδιαφορώντας πλήρως για όλες τις ηθικές, ανθρώπινες και θρησκευτικές αξίες.

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών και οι σύμμαχοί της αρνήθηκαν ακόμη και να αποδοκιμάσουν αυτή την κρατική τρομοκρατία και τη συνεχιζόμενη καταπίεση. Και σήμερα, ορισμένα σχόλια της κυβέρνησης των ΗΠΑ σχετικά με τα φρικτά εγκλήματα που λαμβάνουν χώρα στη Γάζα είναι περισσότερο υποκριτικά παρά πραγματικά.

Το Μέτωπο Αντίστασης αναδύθηκε μέσα από αυτό το σκοτεινό περιβάλλον απόγνωσης και η εγκαθίδρυση της κυβέρνησης της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν το επέκτεινε και το ενίσχυσε.

Η παγκόσμια σιωνιστική ελίτ – στην οποία ανήκουν οι περισσότερες αμερικανικές και ευρωπαϊκές εταιρείες μέσων ενημέρωσης ή τις επηρεάζει μέσω χρηματοδότησης και δωροδοκίας – έχει χαρακτηρίσει αυτό το θαρραλέο, ανθρώπινο κίνημα αντίστασης ως «τρομοκρατία».

Μπορεί κανείς να αποκαλέσει έναν λαό τρομοκρατικό έθνος επειδή υπερασπίζεται τον εαυτό του στη δική του γη ενάντια στα εγκλήματα των Σιωνιστών κατακτητών; Και είναι η βοήθεια ενός τέτοιου έθνους και η ενίσχυσή του, πράξη τρομοκρατίας;

Οι καταπιεστικοί ηγέτες της παγκόσμιας ηγεμονίας διαστρεβλώνουν ανελέητα ακόμη και τις πιο βασικές ανθρώπινες έννοιες. Παρουσιάζουν το αδίστακτο, τρομοκρατικό ισραηλινό καθεστώς ως ενεργούντα σε αυτοάμυνα – αλλά παρουσιάζουν την Παλαιστινιακή Αντίσταση που υπερασπίζεται την ελευθερία, την ασφάλεια και το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση, ως τρομοκράτες!

Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι σήμερα οι συνθήκες αλλάζουν. Μια διαφορετική μοίρα περιμένει τη σημαντική περιοχή της Δυτικής Ασίας. Η συνείδηση των ανθρώπων έχει αφυπνιστεί σε παγκόσμια κλίμακα και η αλήθεια έρχεται στο φως.

Επιπλέον, το Μέτωπο Αντίστασης έχει δυναμώσει και θα γίνει ακόμη πιο ισχυρό.

Και η ιστορία γυρίζει σελίδα.

Εκτός από εσάς τους φοιτητές από δεκάδες αμερικανικά πανεπιστήμια, υπήρξαν επίσης εξεγέρσεις σε άλλες χώρες μεταξύ ακαδημαϊκών και του ευρύτερου κοινού.

Η υποστήριξη και η αλληλεγγύη των καθηγητών σας είναι μια σημαντική και συνεπακόλουθη εξέλιξη. Αυτό μπορεί να προσφέρει κάποια ανακούφιση μπροστά στην αστυνομική βία της κυβέρνησής σας και στις πιέσεις που σας ασκεί. Είμαι κι εγώ μεταξύ εκείνων που συμπάσχουν με εσάς τους νέους και εκτιμούν την επιμονή σας.

Το μάθημα του Κορανίου για εμάς τους Μουσουλμάνους και για όλη την ανθρωπότητα, είναι να υπερασπιζόμαστε αυτό που είναι σωστό: «Να είστε λοιπόν ακλόνητοι, όπως σας έχει διαταχθεί»(11:112).

Το μάθημα του Κορανίου για τις ανθρώπινες σχέσεις είναι: «Μην καταπιέζετε και μην καταπιέζεστε”»(2:279).

Το Μέτωπο Αντίστασης προχωράει με την ολοκληρωμένη κατανόηση και την πρακτική αυτών και εκατοντάδων άλλων τέτοιων εντολών – και θα φτάσει στη νίκη με την άδεια του Θεού.

Η συμβουλή μου προς εσάς είναι να εξοικειωθείτε με το Κοράνι.

Σαγιέντ Αλί Χαμενεΐ
25 Μαΐου 2024

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δηλώσεις Αλί Χαμενεΐ σχετικά με τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

ΗΠΑ και πραγματοποιούν στρατιωτικές ασκήσεις στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας

Βρυξέλλες: Συνάντηση Πάπα με τον Μαργαρίτη Σχοινά

Η Ρωσία μεταφέρει project του CERN σε άλλες χώρες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα