ΑΘΗΝΑ
14:42
|
18.06.2024
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Κυβερνητικό Κτίριο στο Γερεβάν και προσέγγισαν την πίσω είσοδο προκειμένου να την αποκλείσουν.
Διαδηλωτής στο Γερεβάν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι διαδηλωτές με επικεφαλής τον ηγέτη του κινήματος -επικεφαλής της Επισκοπής Tavush της Αρμενικής Αποστολικής Εκκλησίας (AAC) Αρχιεπίσκοπο Μπαγκράτ -προσέγγισαν την πίσω είσοδο του Κυβερνητικού Κτιρίου στο Γερεβάν.

Θεωρείται ότι από την πίσω είσοδο θα αποχωρήσει από το κυβερνητικό κτίριο ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικολ Πασινιάν μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Η αρμενική αστυνομία απέσυρε δυνάμεις στο κυβερνητικό κτίριο εν μέσω διαδηλώσεων.

Από τις 9 Μαΐου έχουν πραγματοποιηθεί διαδηλώσεις στο Γερεβάν με αίτημα την παραίτηση του Πασινιάν, τον τερματισμό της διαδικασίας οριοθέτησης των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν και τη μεταφορά ορισμένων συνοριακών εδαφών στην αζερική πλευρά.

Αυτή την εβδομάδα αναφέρθηκε επίσης ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της Αρμενίας, οι δυνάμεις ασφαλείας προσπάθησαν να εμποδίσουν τον Καθολικό όλων των Αρμενίων Γκαρεγκίν Β΄ να επισκεφθεί το μνημείο Sardarapat. Σύμφωνα με δημοσιογράφους, ο σωματοφύλακας του Πασινιάν που βρίσκεται εκεί και οι «μαύροι μπερέδες» σχημάτισαν μια ανθρώπινη αλυσίδα, προσπαθώντας να εμποδίσουν τους εκπροσώπους του κλήρου να εισέλθουν στο μνημειακό συγκρότημα. Αργότερα, η Ένωση Αρμενίων της Ρωσίας (UAR) ζήτησε να διερευνηθεί το περιστατικό με τον Καθολικό.

Νωρίτερα, ειδικοί προέβλεπαν την παραίτηση του Πασινιάν λόγω των διαδηλώσεων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στα προσφυγικά της Λ. Αλεξάνδρας

Frontex: Επιβεβαιώνει την απαγωγή προσφύγων από μασκοφόρους στην Κω

ΟΣΕ: Ελβετικό ενδιαφέρον για το σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου

Νότια Κορέα: «Δεκάδες Βορειοκορεάτες στρατιώτες πέρασαν τα σύνορα»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα