ΑΘΗΝΑ
01:55
|
08.09.2024
Ο Πανταζής Χρονόπουλος πέθανε σε ηλικία 77 ετών μετά από χρόνια προβλήματα υγείας. Είχε εκλεγεί δήμαρχος 4 φορές και ήταν εμπνευστής του Sugar Town.
Πανταζής Χρονόπουλος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πέθανε σήμερα σε ηλικία 77 ετών ο πρώην δήμαρχος του Δήμου Ζαχάρως Ηλείας, Πανταζής Χρονόπουλος,  μετά από χρόνια προβλήματα υγείας.

Ήταν απόστρατος αρχιφύλακας και διετέλεσε δήμαρχος στο Δήμο Ζαχάρως από τον Οκτώβριο του 2002 μέχρι τον Ιούλιο του 2010, όταν τέθηκε σε αργία, με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών. Στις δημοτικές εκλογές του 2010 εξελέγη δήμαρχος με ποσοστό 56%, χωρίς, όμως, τυπικά να μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του, όντας σε αργία.

Τον Μάιο του 2014 εξελέγη ξανά δήμαρχος Ζαχάρως για τέταρτη θητεία, κερδίζοντας από τον πρώτο γύρο, παρά τις διάφορες δικαστικές εμπλοκές του και το γεγονός ότι τυπικά βρισκόταν σε αργία.

Ήταν αμφιλεγόμενη προσωπικότητα καθώς δε δίσταζε να καταφεύγει σε «ανορθόδοξους» τρόπους  για να διαχειριστεί διάφορα ζητήματα, όπως τη «θρυλική» απόπειρα αποκατάστασης εργένηδων του δήμο του με αλλοδαπές κάνοντας την πόλη του στη συνέχεια γνωστή σαν «Sugar Town», εμπνέοντας την ομότιτλη ταινία του σκηνοθέτη Κίμωνα Τσακίρη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα