ΑΘΗΝΑ
06:41
|
08.09.2024
Υπενθυμίζεται ότι η ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ομόφωνα αντισυνταγματική τη κυβερνητική διάταξη του 2021.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επιστολή προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, απέστειλε η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), με την οποία τον ενημερώνει πως η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) αρνείται να του αποκαλύψει τους λόγους της παρακολούθησής του, αγνοώντας την απόφαση του ΣτΕ.

«Η ΕΥΠ αρνείται να εφαρμόσει την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου. Για αυτή τη μεθόδευση τι έχει να πει ο πρωθυπουργός και πολιτικός προϊστάμενος της;», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Γλαβίνας, αναφορικά με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο έκρινε αντισυνταγματική την κυβερνητική διάταξη του 2021, ύστερα από προσφυγή του ίδιου του Ανδρουλάκη, για την παρακολούθηση των επικοινωνιών του.

Ο κ. Γλαβίνας διαβεβαίωσε πως ο Νίκος Ανδρουλάκης θα συνεχίσει τον θεσμικό του αγώνα, ενάντια σε όσους είναι υπόλογοι, προσθέτοντας ότι  «περιμένουμε την ΑΔΑΕ και τις περαιτέρω ενέργειες».

Υπενθυμίζεται ότι η ολομέλεια του ανώτατου δικαστηρίου, έκρινε ομόφωνα ότι είναι υπέρμετρο το μέτρο της καθολικής απαγόρευσης ενημέρωσης όσων θίγονται τα δικαιώματά τους από παρακολουθήσεις, έστω κι αν η επίκληση είναι λόγοι εθνικής ασφάλειας. Ως εκ τούτου, οι συγκεκριμένες διατάξεις κρίθηκαν ανίσχυρες και αντισυνταγματικές.

Μετά την απόφαση του ΣτΕ, η ΑΔΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητεί την πλήρη συμμόρφωση με την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα