ΑΘΗΝΑ
01:04
|
08.09.2024
Παρά τις εξαγγελίες για ενίσχυση του ΕΚΑΒ, η σχετική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων δεν έχει ανοίξει.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα οι διασώστες του ΕΚΑΒ στο Λευκό Πύργο, για τις τεράστιες ελλείψεις σε ασθενοφόρα και προσωπικό, στη Θεσσαλονίκη.

«Οι αποστάσεις θέλουν ένα ασθενοφόρο να χρειάζεται τουλάχιστον μια ώρα, σε ένα τραγικό οδικό δίκτυο, για να φτάσει από τη Θεσσαλονίκη στη Χαλκιδική. Αν συμβεί κάτι θα μας βγάζουν στα κανάλια. Όμως ο πολίτης να ξέρει ότι δεν θα φταίνε ούτε το ΕΚΑΒ ούτε οι εργαζόμενοι», καταγγέλλει ο Πρόδρομος Δεβελόγλου, μέλος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, οι συνταξιοδοτήσεις και οι μετακινήσεις των συναδέλφων τους σε άλλους περιοχές έχουν αφήσει υποστελεχωμένο το ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, οι οποίοι τους καλοκαιρινούς μήνες καλούνται πλέον να εξυπηρετήσουν και τις ανάγκες και της Χαλκιδικής.

«Από το 2004 έως σήμερα έχουν γίνει 1.585 προσλήψεις στο ΕΚΑΒ και, από αυτές, περίπου οι 850 έγιναν στην Αθήνα. Καταλαβαίνετε ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί», τόνισε Πρόδρομος Δεβελόγλου. Όπως ανέφερε, τα 26 ασθενοφόρα με τα οποία δούλευε το ΕΚΑΒ προ πενταετίας, πλέον είναι λιγότερα από 20 και τα 208 άτομα του πληρώματος, όπως είπε, θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 290.

«Καλούνται επίσης οι μαθητές του ΙΕΚ ΕΚΑΒ που βρίσκονται στο 5ο εξάμηνο και κάνουν την πρακτική τους να καλύψουν τα κενά του ΕΚΑΒ της Θεσσαλονίκης αμισθί», τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Κεντρικής Μακεδονίας, Κοσμάς Τερζίδης.

Ο ίδιος σημείωσε ότι, παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες για ενίσχυση του προσωπικού και του στόλου του ΕΚΑΒ, η σχετική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων δεν έχει ανοίξει ακόμη. «Αντί αυτού, βάζουν τους μαθητές να δουλέψουν. Είναι η χειρότερη λύση που θα μπορούσε να βρει το υπουργείο Υγείας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα