ΑΘΗΝΑ
11:30
|
03.07.2024
Εκατοντάδες ψεύτικοι λογαριασμοί που διέδιδαν φιλοϊσραηλινό προπαγανδιστικό υλικό απενεργοποιήθηκαν από την Meta.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η μητρική εταιρεία του Facebook αφαίρεσε εκατοντάδες ψεύτικους λογαριασμούς στο Facebook που διαχειριζόταν μια ισραηλινή εταιρεία μάρκετινγκ, οι οποίοι στόχευαν το κοινό στις ΗΠΑ και τον Καναδά, σύμφωνα με την έκθεση για τις απειλές που δημοσίευσε την Τετάρτη.

Η εταιρεία δήλωσε ότι εντόπισε 510 λογαριασμούς Facebook, 11 σελίδες, μία ομάδα και 32 λογαριασμούς Instagram που εμπλέκονται σε συντονισμένη μη αυθεντική συμπεριφορά.

«Αυτοί οι λογαριασμοί, προερχόμενοι από το Ισραήλ, επικεντρώθηκαν κυρίως στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς και στην πολιτική της Μέσης Ανατολής», ανέφερε η Meta.

Οι αναρτήσεις, κυρίως στα αγγλικά, περιλάμβαναν εκκλήσεις για την απελευθέρωση των ομήρων, επαίνους για τις στρατιωτικές ενέργειες του Ισραήλ και επικρίσεις για τον αντισημιτισμό στην πανεπιστημιούπολη και την Υπηρεσία Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών (UNRWA).

Η έκθεση σημείωσε επίσης ότι ορισμένα σχόλια κειμένου πιθανότατα δημιουργήθηκαν με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης.

Τα άτομα που βρίσκονταν πίσω από την επιχείρηση χρησιμοποίησαν ψεύτικους και παραβιασμένους λογαριασμούς και αγόρασαν ακόμη και μη αυθεντική εμπλοκή από το Βιετνάμ για να αυξήσουν τη φαινομενική δημοτικότητα του περιεχομένου τους, δήλωσε η μητρική εταιρεία του Facebook.

Η Meta εντόπισε τη δραστηριότητα στην STOIC, μια εταιρεία πολιτικού μάρκετινγκ και επιχειρηματικής πληροφόρησης με έδρα το Τελ Αβίβ. Η Meta δήλωσε ότι απαγόρευσε την STOIC μετά από αυτή την ανακάλυψη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ταϊβανέζικο αλιευτικό κατάσχεσε η ακτοφυλακή της Κίνας

Ρωσικά πολεμικά πλοία στη Βενεζουέλα

Την Αθήνα επισκέπτεται ο πρόεδρος της Λετονίας

Κρεμλίνο: Μικρής σημασίας η επίσκεψη Όρμπαν στο Κίεβο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα