ΑΘΗΝΑ
00:41
|
01.07.2024
Ευχαριστημένος με τον θρίαμβο του Ολυμπιακού ο Πρωθυπουργός, σχολίασε φλέγοντα ζητήματα σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά FM.
Κυριάκος Μητσοτάκης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε συνέντευξη του στα Παραπολιτικά FM ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στην απειλή του Υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, να φέρει ιδιώτες στο ΕΣΥ ώστε να «σπάσει» την απεργία των αναισθησιολόγων γιατρών στο νοσοκομείο παίδων. Επιπλέον αναφέρθηκε για πιθανή μείωση του ΦΠΑ στον καφέ, για εξέταση περιορισμών στο Airbnb, αλλά και εξέφρασε ικανοποίηση για την χθεσινή κατάκτηση του UEFA ECL από τον Ολυμπιακό.

Συγκεκριμένα, όταν ζητήθηκε να σχολιάσει την απειλή του Υπουργού Υγείας περί ιδιωτών στο ΕΣΥ, ο Πρωθυπουργός δήλωσε:

Και πολύ καλά θα κάνει. Όταν ένα ζήτημα τόσο ευαίσθητο όσο τα παιδικά χειρουργεία εργαλειοποιείται, το κράτος καλά θα κάνει να αντιδράσει.

Ερωτώμενος για την τιμή του καφέ, για πρώτη φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ.

Θα λάβουμε υπόψη μας και το γεγονός ότι η πρώτη ύλη του καφέ έχει αυξηθεί, άρα ήδη υπάρχει επιβάρυνση στον καφέ, που δεν εξαρτάται από την πατρίδα μας. Θα  το λάβουμε σοβαρά υπόψη και θα κάνουμε τα δέοντα για το ζήτημα του ΦΠΑ.

Παρ’ όλα αυτά επισήμανε ότι μείωση ΦΠΑ σημαίνει σίγουρη μείωση κρατικών εσόδων, αλλά όχι απαραίτητα μείωση της τιμής.

Όσον αφορά τα airbnb δήλωσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο περιορισμών λόγω του διογκωμένου προβλήματος, παρ’ όλα αυτά πρόσθεσε ότι η επιβάρυνση γι’ αυτόν που νοικιάζει είναι όφελος για τον ιδιοκτήτη.

Συγκεκριμένα δήλωσε:

Εξετάζουμε -δεν είμαι έτοιμος να πω κάτι πιο συγκεκριμένο – αν υπάρχει λογική να βάλουμε πρόσθετους περιορισμούς – όχι σε όλη τη χώρα εκεί που έχουμε μεγαλύτερες πιέσεις – σχετικά με τον τρόπο και τις ημέρες που μισθώνονται σπίτια στο AirBnB.

Επίσης πρόσθεσε:

Να μην ξεχνάμε ότι το AirBnB ξεκίνησε στη λογική μισθώνω για κάποιες ημέρες το δικό μου σπίτι όχι ως επιχειρηματική δραστηριότητα. Αυτοί που το κάνουν ως επιχειρηματική δραστηριότητα και όχι ως συμπληρωματικό εισόδημα, να φορολογούνται ως επιχειρηματίες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Στις 06/10, 13/10 οι εκλογές για την ηγεσία – Υποψήφιοι Ανδρουλάκης, Δούκας, Γερουλάνος

Υεμένη: Συνομιλίες ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών

Το Πακιστάν θα ξεκινήσει τη δεύτερη φάση απελάσεων Αφγανών πίσω στη χώρα τους

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης πανηγυρίζει για δήθεν βελτίωση στον τομέα της διαφθοράς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα