ΑΘΗΝΑ
12:12
|
28.06.2024
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα ανέφερε ότι για από τις αρχές Απριλίου εώς τώρα παρατηρήθηκε αυξημένη οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ.
Wall Street
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η οικονομική δραστηριότητα συνέχισε να επεκτείνεται στις ΗΠΑ από τις αρχές Απριλίου έως τα μέσα Μαΐου, ενώ οι τιμές αυξήθηκαν με μέτριο ρυθμό κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ανέφερε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ σε έκθεση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

«Οι λιανικές δαπάνες παρέμειναν αμετάβλητες ή αυξήθηκαν ελαφρώς, αντανακλώντας τις χαμηλότερες δαπάνες διακριτικής ευχέρειας και την αυξημένη ευαισθησία των καταναλωτών στις τιμές», αναφέρεται στο Μπεζ Βιβλίο της Τράπεζας, το οποίο συγκεντρώνει πληροφορίες για τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες από τις 12 περιφέρειες της κεντρικής τράπεζας σε όλη τη χώρα.

Οι ταξιδιωτικές και τουριστικές βιομηχανίες ενισχύθηκαν σε μεγάλο μέρος της χώρας, καθώς ενισχύθηκαν από τα υψηλότερα ταξίδια αναψυχής και τα επαγγελματικά ταξίδια- ωστόσο, οι προοπτικές της φιλοξενίας είναι μικτές για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο, αναφέρεται.

Ενώ τα υψηλά επιτόκια συνέχισαν να περιορίζουν την αύξηση του δανεισμού, η ζήτηση για κατοικίες αυξήθηκε συγκρατημένα και οι κατασκευές μονοκατοικιών αυξήθηκαν, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν αναφορές για την αύξηση των επιτοκίων των ενυπόθηκων δανείων που επηρεάζουν τη δραστηριότητα των πωλήσεων, προστίθεται στην έκθεση.

«Οι συνολικές προοπτικές έγιναν κάπως πιο απαισιόδοξες εν μέσω αναφορών για αυξανόμενη αβεβαιότητα και μεγαλύτερους καθοδικούς κινδύνους», ανέφερε η έκθεση.

Οι περισσότερες περιφέρειες σημείωσαν ότι οι Αμερικανοί καταναλωτές αντιστάθηκαν στις πρόσθετες αυξήσεις των τιμών, ενώ ο τομέας του λιανικού εμπορίου προσφέρει εκπτώσεις για να προσελκύσει πελάτες.

«Η αύξηση των τιμών αναμένεται να συνεχιστεί με μέτριο ρυθμό βραχυπρόθεσμα», σύμφωνα με το Μπεζ Βιβλίο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή κλιμακωτή έκπτωση φόρου σε συνεπείς φορολογούμενους

Συνάντηση Κεφαλογιάννη-Χρυσοχοΐδη για την ασφάλεια στην καρδιά της τουριστικής περιόδου

Brexit, λιτότητα και άλλα δαιμόνια: Εκλογές χωρίς επίδικο

Πτώση τιμών πετρελαίου λόγω χαμηλής ζήτησης στις ΗΠΑ, ανησυχία για τα επιτόκια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα