ΑΘΗΝΑ
12:06
|
03.07.2024
Η Εθνική Ενότητα του Μπένι Γκαντς υπέβαλε νομοσχέδιο στην Κνέσετ για διάλυση της βουλής και διεξαγωγή εκλογών τον ερχόμενο Οκτώβριο.
Ο Μπένι Γκαντς (από αριστερά) και ο Μπ. Νετανιάχου από δεξιά
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νομοσχέδιο για διάλυση της Κνέσετ (ισραηλινή βουλή) και προκήρυξη πρόωρων εκλογών εν μέσω του πολέμου στη Γάζα προώθησε σήμερα το απόγευμα το κόμμα «Εθνική Ενότητα» του Ισραηλινού υπουργού άνευ χαρτοφυλακίου, Μπένι Γκαντς, που συμμετέχει στο μικρό υπουργικό συμβούλιο πολέμου.

Το νομοσχέδιο ζητά να διεξαχθούν νέες εκλογές τον Οκτώβριο του 2024 (ένα χρόνο δηλαδή από τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου), προκειμένου να «λάβουμε την εμπιστοσύνη του λαού, να δημιουργήσουμε μία ευρεία και σταθερή κυβέρνηση ενότητας που μπορεί να μας οδηγήσει με ασφάλεια μπροστά στις τεράστιες προκλήσεις για την ασφάλεια, την οικονομία και πάνω από όλα για αυτές που αφορούν την ισραηλινή κοινωνία».

Η εξέλιξη έρχεται μία βδομάδα πριν την λήξη του τελεσίγραφου της 8ης Ιουνίου που έχει θέσει ο Μπένι Γκαντς στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου προκειμένου να παρουσιάσει ένα συγκροτημένο «στρατηγικό σχέδιο» για την «επόμενη μέρα» στη Γάζα μετά το τέλος του πολέμου, την απελευθέρωση των δεκάδων Ισραηλινών ομήρων από τη Χαμάς.

Ο Γκαντς, που είναι ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός στο Ισραήλ, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του ισραηλινού τηλεοπτικού Καναλιού 12, έχει ζητήσει τη συγκρότηση μίας «νέας διοικητικής δομής» στη Γάζα με τη «συνεργασία» των ΗΠΑ, της Ε.Ε. Αραβικών χωρών και της Παλαιστινιακής Αρχής τονίζοντας παράλληλα την «ανάγκη» για ενίσχυση της ασφάλειας, την ενθάρρυνση αύξησης του πληθυσμού στο δυτικό Νεγκέβ και την εξομάλυνση σχέσεων με τη Σαουδική Αραβία.

Επίσης, έχει ζητήσει επιστροφή όλων των Ισραηλινών πολιτών που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω των επιθέσεων της Χεζμπολάχ στο Βόρειο Ισραήλ ως την 1η Σεπτέμβρη δείχνοντας πρόθυμος για συμβιβασμό και λύση μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γαλλία: Αποσύρθηκαν πάνω από 200 υποψήφιοι προκειμένου να στηθεί ανάχωμα στη Λεπέν

Συγγνώμη Αυγενάκη για την επίθεση σε υπάλληλο του αεροδρομίου (upd)

Στροφή Μητσοτάκη στην καθημερινότητα με αιφνίδιες επισκέψεις

ΠΑΣΟΚ: Έκτη υποψήφια η Νάντια Γιαννακοπούλου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα