ΑΘΗΝΑ
20:51
|
26.06.2024
Η δευτεροβάθμια δίκη για την τραγωδία στο Μάτι ορίστηκε τάχιστα, καθώς υπάρχει κίνδυνος παραγραφής των ποινικών ευθυνών μέχρι το 2026.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ξανά στο ειδώλιο θα βρεθούν στις 8 Ιουλίου και οι 21 κατηγορούμενοι για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, τόσο οι πέντε καταδικασθέντες από την Πυροσβεστική, όσο και οι 15 ομόφωνα αθωωθέντες, με βάση την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, για τους οποίους η εισαγγελική έφεση ζητά να επανακριθούν.

Η δευτεροβάθμια δίκη για την τραγωδία στο Μάτι ορίστηκε τάχιστα, καθώς υπάρχει κίνδυνος παραγραφής των ποινικών ευθυνών μέχρι το 2026, με τις κατηγορίες να αφορούν 102 ανθρωποκτονίες και 32 σωματικές βλάβες από αμέλεια.

Η εισαγγελία δεν άσκησε έφεση κατά του 21ου κατηγορούμενου, κατοίκου Νταού Πεντέλης, που καταδικάστηκε για την πρόκληση της φωτιάς, άσκησε όμως ο ίδιος, με στόχο την μείωση της ποινής του.

Το δικαστήριο θα επανεξετάσει εάν οι αθωώσεις και οι καταδίκες του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου ήταν ορθές, καθώς και εάν οι ποινές που επιβλήθηκαν στους καταδικασθέντες ήταν δίκαιες.

Υπενθυμίζεται πως ομόφωνα αθωώθηκαν διάφορα στελέχη της Πυροσβεστικής και της ΕΛ.ΑΣ., καθώς και ο τότε γγ Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννης Καπάκης, η τότε περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, και οι δήμαρχοι Μαραθώνα και Πεντέλης, Ηλίας Ψινάκης και Δημήτριος-Στέργιος Καψάλης.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Σκηνικό αποκάλυψης» εάν επεκταθεί ο πόλεμος στον Λίβανο

Συνεχίζονται οι κόντρες Βουλγαρίας-Βόρειας Μακεδονίας για τις μειονότητες

Δήμαρχος Νάουσας: Καταδικάστηκε εκ νέου για τη μίσθωση αναψυκτηρίου

Ιταλία: Να σταματήσει το caporalato στο όνομα του νεκρού Ινδού εργάτη γης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα