ΑΘΗΝΑ
22:38
|
20.09.2024
Μετά τη «viral» συνάντησή του με την χαμηλοσυνταξιούχο στην Κέρκυρα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγησε πως...του την έφερε ο Καθολικός Επίσκοπος.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη χαμηλοσυνταξιούχο στην Κέρκυρα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τελικά, για όλα φταίει, λοιπόν, ο (Καθολικός…) επίσκοπος και όχι η πολιτική διαδοχικών κυβερνήσεων που πετσοκόβει διαρκώς τις συντάξεις απαξιώνοντας τις αιματηρές κρατήσεις δεκαετιών από τους μισθούς των ανθρώπων που εργάζονταν για δεκαετίες.

Αυτό ισχυρίστηκε, ούτε λίγο-ούτε πολύ, σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια συνέντευξης που έδωσε νωρίτερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό  ANT1, με αφορμή την απρόσμενη, πρόσφατη συνάντησή του στην Κέρκυρα με μία χαμηλοσυνταξιούχο που του παραπονέθηκε γιατί με την σύνταξη πείνας που παίρνει μετά βίας επιβιώνει.

Η στιχομυθία ανάμεσα στον Μητσοτάκη και την φτωχή συνταξιούχο έγινε ανάρπαστη στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης καθώς πολλοί ήταν αυτοί που ταυτίστηκαν (όχι βεβαίως με τον πρωθυπουργό…).

_«Αυτά είναι τα λεφτά που έχω να ζήσω» είπε η χαμηλοσυνταξιούχος στον Κυριάκο Μητσοτάκη δείχνοντάς του το υπόλοιπο του λογαριασμού της.

_«Όσο αντέχουμε…» της απάντησε ο πρωθυπουργός χρησιμοποιώντας πρώτο πληθυντικό.

_«Ναι, αλλά παιδιά πρέπει να γίνει κάτι» του απάντησε η χαμηλοσυνταξιούχος.

_«Πόση σύνταξη παίρνεις;» τη ρώτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

_«440 ευρώ» είπε εκείνη “και δίνω 300 ευρώ για ενοίκιο.”

_ «Αν είστε στο ενοίκιο, δεν βγαίνει» της απάντησε ο πρωθυπουργός.

_ «Πεινάω, αυτή τη στιγμή πεινάω» του λέει κατά πρόσωπο η χαμηλοσυνταξιούχος.

_ «Σας στηρίζει η εκκλησία;» τη ρωτά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

_«Κανένας!» απαντά η χαμηλοσυνταξιούχος με τον πρωθυπουργό να κλείνει τη συνομιλία με την εξής φράση:

«Ευχαριστώ που ήρθατε».

‘Όπως εξήγησε σήμερα στον ΑΝΤ1 ο πρωθυπουργός,  η συνταξιούχος ήρθε εκεί «μαζί με τον Καθολικό Επίσκοπο της περιοχής» σε μία έμμεση προσπάθεια να πει πως τον είχαν «παγιδεύσει»…

Μετά, όμως, προσπάθησε να σώσει τα προσχήματα, συμπληρώνοντας:

«Η κυρία αυτή ήρθε μαζί με τον Καθολικό Επίσκοπο της Κέρκυρας, μου την έφερε ο Επίσκοπος της Κέρκυρας και για αυτό έγινε η αναφορά στην Εκκλησία».

Συνεχίζοντας σε έντονο ύφος ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθησε να ευλογήσει τα «γένια» της κυβέρνησης, λέγοντας ότι «πολλοί συνταξιούχοι δεν τα βγάζουν πέρα, αυτό είναι δεδομένο».

«Εμείς είμαστε αυτοί που αυξήσαμε τις συντάξεις. Η βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού ήταν μείζον ζήτημα που μας οδήγησε στη δημοσιονομική κρίση. Κάνουμε ότι μπορούμε να στηρίξουμε τους συνταξιούχους, έχουμε πρόσθετα επιδόματα. Μακάρι να μπορούσαμε να αυξήσουμε περισσότερο τις συντάξεις. Εμείς είμαστε που αυξάνουμε συντάξεις και μισθούς στο Δημόσιο, μετά από 14 χρόνια. Σαφώς και υπάρχουν συμπολίτες μας που τα βγάζουν πολύ δύσκολα πέρα» είπε ανερυθρίαστα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά στον ΧΥΤΑ Καρπάθου: Ήχησε το 112

Αίτημα για μετονομασία της οδού Γλάδστωνος σε Ζακ Κωστόπουλου

Θεσσαλονίκη: Πανεπιστημιακός καθηγητής καταδικάστηκε για εκβιασμό ερευνητών

Ανησυχία επιστημόνων για τον «Παγετώνα της Αποκάλυψης» που λιώνει με γοργούς ρυθμούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα