ΑΘΗΝΑ
11:16
|
01.07.2024
Η καταδίκη του Τραμπ από δικαστήριο της Νέας Υόρκης ενίσχυσε τη σθεναρή αντίδραση υπέρ του σε Κρεμλίνο, ουγγρική και ιταλική κυβέρνηση.
Ντόναλντ Τραμπ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ιστορική «πρώτη» καταδίκη του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για την υπόθεση χρηματισμού της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς μπορεί να μην  προκάλεσε αντιδράσεις σε κυβερνήσεις ισχυρών δυτικών χωρών, (Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία κ.α.). Προκάλεσε όμως τις ενδιαφέρουσες δηλώσεις αξιωματούχων που δεν είδαν την υπόθεση με «καλό μάτι».

Πρώτος ήταν ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ που σχολίασε πως η καταδίκη σε βάρος του Τραμπ είναι μία επιπρόσθετη ένδειξη πως στις ΗΠΑ «χρησιμοποιούν όλα τα νόμιμα και παράνομα μέσα για να ξεφορτωθούν τους πολιτικούς αντιπάλους».

«Αν μιλάμε για τον Τραμπ, το γεγονός της απλής εξάλειψης, στην πραγματικότητα, πολιτικών αντιπάλων με όλα τα δυνατά μέσα, νόμιμα και παράνομα, είναι γεγονός» τόνισε ο Πεσκόφ.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός, Βίκτορ Όρμπαν, από την άλλη, που ποτέ δεν έκρυψε τη συμπάθειά του ούτε προς τον Ντ. Τραμπ, αλλά ούτε και προς τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, σχολίασε πως πλέον είναι στο χέρι των Αμερικανών ψηφοφόρων να απαντήσουν στην καταδίκη αυτή με την ψήφο τους στις εκλογές του Νοέμβρη. Απευθυνόμενος δε στον πρώην Πρόεδρο Τραμπ ο Ορμπαν είχε να δώσει την ακόλουθη συμβουλή-ευχή: «Συνεχίστε τον αγώνα κ. Πρόεδρε».

Το ίδιο διάστημα στην Ιταλία ο ακροδεξιός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι, επέλεξε να αντιδράσει με αναρτήσεις του σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ως ακολούθως:

«Αλληλεγγύη και πλήρης υποστήριξη για τον Ντόναλντ Τραμπ, θύμα δικαστικής παρενόχλησης και μίας πολιτικής δίκης. Στην Ιταλία, δυστυχώς μας είναι οικεία η εργαλειοποίηση του δικαστικού συστήματος από την αριστερά, δεδομένων των επί σειρά ετών προσπαθειών για την εξόντωση πολιτικών αντιπάλων με ένδικα μέσα. Ελπίζω ότι ο Τραμπ θα νικήσει».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Μιλένα Αποστολάκη μπαίνει στην κούρσα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Σε επίπεδο συναγερμού αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στην Ευρώπη

Ο Μπακογιάννης ζητά παραίτηση Δούκα: «Ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς»

Γαλλία μετά την κάλπη: Πόλωση σκληρής δεξιάς με κεντροαριστερά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα