ΑΘΗΝΑ
14:54
|
05.07.2024
Πηγές του CBS News αναφέρουν πως Αθήνα και Ρώμη πιθανότατα θα δεχτούν έναν σχετικά μικρό αριθμό μεταναστών, περίπου 500 ή λιγότερους η καθεμία.
Μετανάστες στην όχθη της ξηρής κοίτης του ποταμού του Ρίο Γκράντε στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση Μπάιντεν σχεδιάζει να κατευθύνει μετανάστες από χώρες της Λατινικής Αμερικής για επανεγκατάσταση στην Ελλάδα και την Ιταλία ως μέρος μιας προσπάθειας να αποθαρρύνει τους ανθρώπους να διασχίζουν τα σύνορα ΗΠΑΜεξικού, αναφέρει σε ρεπορτάζ του το CBS News, επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν τα κυβερνητικά σχέδια.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το δημοσίευμα, η χώρα μας και η γειτονική Ιταλία θα προστεθούν στον Καναδά και την Ισπανία που ήδη φέρονται να έχουν δεχτεί την επανεγκατάσταση μεταναστών των οποίων οι αιτήσεις κατατίθενται στα Γραφεία Ασφαλούς Κινητικότητας που η κυβέρνηση Μπάιντεν δημιούργησε πέρυσι σε τέσσερις χώρες της Λατινικής Αμερικής, την Κολομβία, την Κόστα Ρίκα, τον Ισημερινό και τη Γουατεμάλα.

Οι πηγές του αμερικανικού ειδησεογραφικού δικτύου αναφέρουν πως Αθήνα και Ρώμη πιθανότατα θα δεχτούν έναν σχετικά μικρό αριθμό μεταναστών, περίπου 500 ή λιγότερους η καθεμία.

Τα Γραφεία Ασφαλούς Κινητικότητας αποτελούν στοιχείο μιας ευρύτερης στρατηγικής της κυβέρνησης Μπάιντεν για τη μείωση των μεταναστών που προσπαθούν να διασχίσουν τα σύνορα των ΗΠΑ, με εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ να τονίζει: «Δεδομένης της επιτυχίας του προγράμματος, είμαστε σε διπλωματικές συζητήσεις με άλλες χώρες σχετικά με τη συμμετοχή σε αυτήν την πρωτοβουλία για την επέκταση των νόμιμων οδών επανεγκατάστασης, αλλά δεν έχουμε πρόσθετες πληροφορίες να μοιραστούμε αυτή τη στιγμή».

Στις 20 Μαΐου, Αμερικανοί αξιωματούχοι συναντήθηκαν με διπλωμάτες από τον Καναδά, την Ιταλία, την Ισπανία και τις χώρες που φιλοξενούν τα Γραφεία Ασφαλούς Κινητικότητας για να συζητήσουν την πρωτοβουλία, σύμφωνα με εσωτερικά έγγραφα του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας. Σε συνέντευξή του στο CBS News την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Αλεχάντρο Μαγιόρκας φάνηκε να αναφέρεται σε συμφωνία και με την Ελλάδα.

«Συνεργαζόμαστε με τον Καναδά, την Ισπανία και μόλις πρόσφατα, την Ελλάδα, για να δημιουργήσουμε νόμιμους δρόμους ώστε να φτάσουν τα άτομα στις χώρες τους, μακριά από τα χέρια των λαθρεμπόρων που απλώς επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν αυτά τα άτομα για κέρδος», τόνισε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αττική: 5.551 καμένα στρέμματα από τις πυρκαγιές ενός Σαββατοκύριακου

Ιταλία: Εκρήγνυνται τα ηφαίστεια Αίτνα και Στρόμπολι- Κλειστό το αεροδρόμιο της Σικελίας

Νίκη Κεραμέως: «Fake news» η εξαήμερη εργασία

Καθαιρέθηκε από δήμαρχος Χειμάρρας ο Φρέντι Μπελέρης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα