ΑΘΗΝΑ
08:44
|
20.09.2024
Συνελήφθη ένας 18χρονος Τσετσένος, που φέρεται ότι να σχεδίαζε να διαπράξει επίθεση ισλαμιστικής έμπνευσης.
Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας, σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης στους αγώνες ποδοσφαίρου κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, αποκαλύφθηκε και απετράπη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των γαλλικών αρχών, το σχέδιο ήταν «ισλαμιστικής έμπνευσης» και στο πλαίσιο της επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε στη Σεντ Ετιέν στην κεντροανατολική Γαλλία, συνελήφθη ένας νεαρός Τσετσένος.

«Στις 22 Μαΐου 2024, η γενική διεύθυνση εσωτερικής ασφάλειας (DGSI) προχώρησε στο Σεντ Ετιέν στη σύλληψη ενός Τσετσένου υπηκόου, 18 ετών, που φέρεται ότι να σχεδίαζε να διαπράξει επίθεση ισλαμιστικής έμπνευσης» στο γαλλικό έδαφος, ανέφερε το υπουργείο.

Αυτή είναι «η πρώτη σχεδιαζόμενη επίθεση εναντίον των Ολυμπιακών Αγώνων (26 Ιουλίου-11 Αυγούστου) που αποτράπηκε» από τις γαλλικές αρχές και η τρίτη συνολικά από τις αρχές του έτους.

Όσον αφορά τον νεαρό Τσετσένο, «τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι προετοίμαζε ενεργά μια επίθεση στο στάδιο Ζοφρουά Γκισάρ (Σεντ Ετιέν) με την ευκαιρία των αγώνων που θα διεξαχθούν εκεί» κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο 18χρονος ήθελε να επιτεθεί στους θεατές, στις δυνάμεις ασφαλείας και «να πεθάνει ως μάρτυρας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρακολουθούν τους χρήστες, επιβεβαιώνει η εποπτική αρχή των ΗΠΑ

Στις φλόγες το Περού-Καίγονται καλλιέργειες και αρχαιολογικοί χώροι

Ένας νεκρός και ένας τραυματίας από επίθεση με μαχαίρι στην Ολλανδία

Βόλος: Ξεκινάει η δίκη για τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Μάγγου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα