ΑΘΗΝΑ
01:34
|
26.06.2024
Την Πέμπτη, ο Τζο Μπάιντεν έδωσε το πράσινο φως στο Κίεβο να χρησιμοποιήσει αμερικανικό οπλισμό σε ρωσικό έδαφος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε την Παρασκευή ότι το να χρησιμοποιήσει η Ουκρανία δυτικό οπλισμό για να χτυπήσει ρωσικό έδαφος είναι «θέμα χρόνου», χαιρετώντας την σχετική απόφαση των ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντας την «ένα βήμα προς τα εμπρός».

«Είναι ένα βήμα προς τα εμπρός προς αυτόν τον σκοπό (…) που συνίσταται στο να δοθεί η δυνατότητα να υπερασπιστούμε τον λαό μας που ζει στα χωριά κατά μήκος των συνόρων», δήλωσε ο Ζελένσκι, κατά την τρίτη συνάντηση κορυφής Ουκρανίας-Βόρειας Ευρώπης στη Στοκχόλμη.

«Πιστεύω πως η χρήση οποιουδήποτε δυτικού τύπου όπλου, στο έδαφος της Ρωσίας είναι θέμα χρόνου. Αλλιώς δεν πρόκειται για δίκαιη ειρήνη», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος στους δημοσιογράφους.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, έδωσε το πράσινο φως στο Κίεβο να χρησιμοποιήσει αμερικανικό οπλισμό, προκειμένου να πλήξει στόχους σε ρωσικό έδαφος.

Συγκεκριμένα, «ο πρόεδρος ανέθεσε στην ομάδα του να φροντίσει, έτσι ώστε η Ουκρανία να μπορέσει να χρησιμοποιήσει αμερικανικά όπλα προκειμένου να αντεπιτεθεί στην επαρχία του Χαρκόβου, ώστε να ανταποδίδει το χτύπημα όταν οι ρωσικές δυνάμεις της επιτίθενται ή ετοιμάζονται να της επιτεθούν», ανακοίνωσε εχθές Αμερικανός αξιωματούχος.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Απεργία αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην Αυγή, μετά την απόφαση αναστολής της ημερήσιας έκδοσης

‘Εκκληση της Αναλένα Μπέρμποκ για τερματισμό της βίας στη Γάζα

Γερμανικές αντιδράσεις για την 6ήμερη εργασία στην Ελλάδα

Διάγγελμα του Προέδρου της Κένυας μετά την έκρηξη βίας απέναντι στη βαριά φορολογία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα