ΑΘΗΝΑ
06:22
|
04.07.2024
Εκτός λειτουργίας ο επεξεργαστής ούρων στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό λόγω έκτακτης βλάβης.
Επεξεργαστής ούρων
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα συγκρότημα επεξεργαστή ούρων στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) είναι εκτός λειτουργίας μετά από βλάβη της αντλίας, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η Dana Weigel, Διευθύντρια Προγράμματος ISS της NASA.

Συγκεκριμένα δήλωσε:

Μας αιφνιδίασε μια ανωμαλία επί του σκάφους αυτή την εβδομάδα το πρωί της Τετάρτης (29 Μαΐου). Το συγκρότημα επεξεργασίας ούρων μας, ή UPA, είχε μια αντλία που απέτυχε. Αυτός ο επεξεργαστής ούρων παίρνει όλα τα ούρα του πληρώματος και τα επεξεργάζεται στο πρώτο βήμα ενός συστήματος ανάκτησης νερού. Στη συνέχεια τα στέλνει προς τα κάτω σε έναν επεξεργαστή νερού που τα μετατρέπει σε πόσιμο νερό. Έτσι, ο σταθμός είναι πραγματικά σχεδιασμένος για να είναι κλειστός βρόχος και να επεξεργάζεται τα ούρα συνεχώς σε όλη τη διαδρομή μέχρι το πόσιμο νερό. Και έτσι, με αυτή τη διαδικασία, απέτυχε. Βρισκόμαστε σε μια θέση όπου πρέπει να αποθηκεύσουμε τα ούρα στον σταθμό.

Η Weigel εξήγησε περαιτέρω: «Έχουμε σακούλες και δεξαμενές που έχουμε εκεί πάνω για αυτόν τον σκοπό, αλλά έχουμε περιορισμένο απόθεμα». Σύμφωνα με την ίδια, η NASA ανέμενε ότι η αντλία που παρουσίασε βλάβη «θα λειτουργούσε περίπου μέχρι το φθινόπωρο». Έτσι, μια νέα αντλία αναμένεται να σταλεί στον ISS με το διαστημόπλοιο CST-100 Starliner της Boeing με τους αστροναύτες επιβαίνοντες, η εκτόξευση του οποίου έχει προγραμματιστεί για την 1η Ιουνίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ευρωπαϊκή αντιπυραυλική άμυνα: Βήματα προς έναν ενιαίο Ευρωστρατό

Οι Χούθι επιδεικνύουν drone σκάφος που χτύπησε ελληνικό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα

Μετεωρολόγος: Το φαινόμενο Ελ Νίνιο παύει να υπάρχει

Κόσοβο: Απαγόρευση χρήσης TikTok για όλα τα κυβερνητικά όργανα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα