ΑΘΗΝΑ
18:55
|
30.06.2024
Δανειακή σύμβαση ύψους 2,2 δις συμφωνήθηκε μεταξύ Ουκρανίας και ΔΝΤ κατόπιν τέταρτης αξιολόγησης της χώρας από το Ταμείο.
Τα γραφεία του ΔΝΤ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ανακοίνωσε την Παρασκευή 31/5 ότι συμφώνησε με την Ουκρανία σε μια δανειακή συμφωνία ύψους 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι δυο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία για την τέταρτη αξιολόγηση της 4ετούς διευκόλυνσης του Διευρυμένου Ταμείου (EFF) στην Ουκρανία, ανέφερε το ΔΝΤ σε ανακοίνωσή του.

Η 48μηνη ρύθμιση EFF, η οποία εγκρίθηκε τον Μάρτιο του 2023, παρέχει πρόσβαση σε περίπου 15,6 δισ. δολάρια, ενώ αποτελεί μέρος ενός πακέτου στήριξης ύψους 122 δισ. δολαρίων για την εμπόλεμη χώρα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

Όλα τα ποσοτικά κριτήρια απόδοσης πληρούνται και τα διαρθρωτικά κριτήρια αναφοράς για την αναθεώρηση είτε πληρούνται είτε εφαρμόζονται με μικρή καθυστέρηση. Επιτεύχθηκε επίσης κατανόηση για ένα επικαιροποιημένο σύνολο οικονομικών και χρηματοπιστωτικών πολιτικών για τη διατήρηση της μακροοικονομικής σταθερότητας και την προώθηση των οικονομικών μεταρρυθμίσεων.

Επιπλέον το ΔΝΤ αναφέρει ότι η οικονομία της Ουκρανίας πέτυχε ανθεκτική ανάπτυξη και ο αποπληθωρισμός συνεχίστηκε κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Οι κίνδυνοι, ωστόσο, είναι υψηλοί και αυξάνονται καθώς συνεχίζεται ο πόλεμος κατά της Ρωσίας και οι προοπτικές για το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους παραμένουν εξαιρετικά αβέβαιες, πρόσθεσε.

Το δάνειο ύψους 2,2 δισ. δολαρίων υπόκειται στην έγκριση του εκτελεστικού συμβουλίου του ΔΝΤ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γαλλία: Η ανάκληση μίας άδειας εξόρυξης ως παράγοντας που δεν πρέπει να λείπει από την εξίσωση των βουλευτικών εκλογών

Κίνα και Περού ολοκλήρωσαν «ουσιώδεις διαπραγματεύσεις» για την αναβάθμιση της ΣΕΕ

Τιμές πετρελαίου: Για τρίτη εβδομάδα σε ανοδική πορεία, φόβοι για μείωση προσφοράς

ΗΠΑ: Η νομισματική σύσφιξη παράγοντας επιβράδυνσης της οικονομίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα