ΑΘΗΝΑ
21:11
|
16.09.2024
Σε τιμή ρεκόρ πωλήθηκε η ακουστική κιθάρα του Τζον Λένον, όταν κατά την διάρκεια δημοπρασίας αποκτήθηκε από ιδιώτη έναντι 2,9 εκ. δολαρίων.
Τζον Λένον
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα μουσικά αναμνηστικά των Fab Four είναι, ίσως, τα πιο περιζήτητα στον κόσμο, με πολύτιμα αντικείμενα που ανήκουν στο εμβληματικό συγκρότημα να βγαίνουν τακτικά στο σφυρί.

Το θρυλικό Hard Rock Café της Νέας Υόρκης φιλοξένησε πρόσφατα μια πώληση μουσικών εικόνων με μια 12χορδη ακουστική κιθάρα Hootenanny που χρησιμοποιούσε ο τραγουδιστής των Beatles.

Το όργανο, που εκτιμήθηκε αρχικά σε 600.000 έως 800.000 δολάρια πριν από τη δημοπρασία, πωλήθηκε τελικά έναντι του ποσού ρεκόρ των 2.857.500 δολαρίων σε έναν ανώνυμο αγοραστή μέσω τηλεφώνου.

Το αστρονομικό ποσό την κατέστησε νέο ρεκόρ για την κιθάρα με τις υψηλότερες πωλήσεις σε δημοπρασία στην ιστορία των Beatles, δήλωσαν οι διοργανωτές.

Ο οίκος δημοπρασιών διευκρίνισε ότι η κιθάρα ανήκε στον Τζον Λένον και χρησιμοποιήθηκε τόσο από τον ίδιο όσο και από τον Τζορτζ Χάρισον κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων για τα άλμπουμ των Beatles Help! (1965) και Rubber Soul (1965). Από τότε δεν είχε παιχτεί και βρέθηκε σε μια σοφίτα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα φωταγώγηση του Ναού του Ποσειδώνα και συναυλία Ξαρχάκου στο Σούνιο (live streaming)

Αναβαθμίζονται τα συστήματα πυρόσβεσης σε Αρχαία Αγορά και Κεραμεικό

Δραπετσώνα: Την Τρίτη 17/9 η συναυλία του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη

Τρανζίστορ: Μια μουσικοθεατρική ιστορία της Ελλάδας στο «Από Κοινού Θέατρο»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα