ΑΘΗΝΑ
01:53
|
08.09.2024
Πνευστό ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς εντοπίστηκε τις βραδινές ώρες από δύο Περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής στη θαλάσσια περιοχή της Σύμης.
Οι αλλοδαποί είχαν ξεκινήσει από την περιοχή «ΝΤΑΤΣΑ» Τουρκίας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πνευστό ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς εντοπίστηκε τις βραδινές ώρες από δύο Περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής που έκαναν περιπολία στη θαλάσσια περιοχή της Σύμης. Το σκάφος έπλεε με μεγάλη ταχύτητα, χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας προς τη νησίδα Νίμο. Τα σκάφη του Λιμενικού προσέγγισαν το ταχύπλοο και επιχείρησαν να το ακινητοποιήσουν δίχως αποτέλεσμα, οπότε και ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα και προέβη σε επικίνδυνους ελιγμούς.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο χειριστής του ταχύπλοου, στην προσπάθειά του να αποφύγει τη σύλληψη, εγκατέλειψε το σκάφος πηδώντας στη θάλασσα, με αποτέλεσμα το σκάφος να προσκρούσει στην πρυμναία αριστερή πλευρά του ενός Περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., παρά τις ενέργειες αποφυγής από το Π.Λ.Σ..

Οι περισσότεροι επιβαίνοντες του ταχύπλοου έπεσαν στη θάλασσα λόγω της πρόσκρουσης, οπότε και πραγματοποιήθηκε περισυλλογή των ναυαγών από το Λιμενικό, Στο σκάφος επέβαιναν δεκαεπτά άνδρες και ένας ανήλικος, ενώ το σκάφος βυθίστηκε. Πέντε άτομα είχαν τραυματιστεί και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ ένας ακόμα είχε χάσει τις αισθήσεις του.

Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Σύμης, ενώ τα έξι άτομα μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Σύμης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος ενός εκ των τραυματιών, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στη Ρόδο προκειμένου διακομισθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις.

Ο επίσης αλλοδαπός χειριστής του σκάφους συνελήφθη, ενώ όπως προέκυψε από την προανάκριση οι αλλοδαποί είχαν ξεκινήσει από την Τουρκία, καταβάλλοντας ο καθένας το ποσό των τεσσάρων χιλιάδων (4.000) δολαρίων Η.Π.Α..

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

Τουρκία: Σεισμός 5 ρίχτερ στη νότια χώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

ΔΕΘ-Χρυσοχοΐδης: Ανακοίνωσε Panic Button και για ανηλίκους

Έρευνα: Οι έφηβοι που ατμίζουν είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από κακή ψυχική υγεία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα