ΑΘΗΝΑ
21:09
|
05.07.2024
Ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ δήλωσε ότι η Επιχείρηση Πλημμύρα του Αλ Άκσα: «Αφορά την Παλαιστίνη, αλλά επίσης αφορά το μέλλον του Λιβάνου».
Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώνονται για να παρακολουθήσουν την ομιλία του Γενικού Γραμματέα της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, σε μια οθόνη, στη Βηρυτό του Λιβάνου στις 3 Νοεμβρίου 2023
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα δήλωσε την Παρασκευή ότι η Επιχείρηση Πλημμύρα του Αλ Άκσα: «Αφορά την Παλαιστίνη, αλλά επίσης αφορά το μέλλον του Λιβάνου και των υδάτινων και πετρελαϊκών πόρων του», αναφέρει το Middle East Monitor.

Σε μια τηλεοπτική ομιλία, ο Νασράλα θεώρησε τη Μάχη της Πλημμύρας του Αλ Άκσα (την οποία οι παλαιστινιακές φατρίες στη Γάζα διεξάγουν εναντίον του Ισραήλ): «Όχι μόνο ως μια μάχη της ύπαρξης, όπως τη βλέπουν ο Νετανιάχου και οι εξτρεμιστές στην οντότητα, αλλά και ως μια μάχη του πεπρωμένου. Ενώ ο Νετανιάχου και οι εξτρεμιστές στην οντότητα αντιλαμβάνονται αυτή τη μάχη ως μια μάχη υπαρξιακή, πρέπει επίσης να τη δούμε ως μάχη ύπαρξης και πεπρωμένου».

Ο Νασράλα πρόσθεσε: «Αυτή η μάχη σημαίνει ότι όλοι, όλοι όσοι μπορούν να είναι, πρέπει και να είναι μέρος της. Ακριβώς όπως αφορά την Παλαιστίνη, αφορά επίσης το μέλλον του Λιβάνου και των πόρων νερού και πετρελαίου του».

Επισήμανε: «Το Νότιο Μέτωπο (Λίβανος) συνεχίζει το έργο του και είναι μέρος της μάχης που διαμορφώνει τη μοίρα της Παλαιστίνης, του Λιβάνου και της περιοχής. Η μάχη στη Λωρίδα της Γάζας είναι ακόμη σε εξέλιξη και ο κόσμος είναι αβοήθητος λόγω του αμερικανικού βέτο. Υπάρχουν εκείνοι που εξακολουθούν να βασίζονται στη διεθνή κοινότητα για αποτροπή και προστασία».

«Ο Ισραηλινός εχθρός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και οι τρελοί του συνεχίζουν τον πόλεμο της γενοκτονίας στη Γάζα και την Παλαιστίνη, μπροστά στη σιωπή των χωρών και των κυβερνώντων, αλλά δόξα τω Θεώ αυτά τα εγκλήματα έχουν αφυπνίσει τον κόσμο».

Από τις 8 Οκτωβρίου 2023, η Χεζμπολάχ και άλλες λιβανικές και παλαιστινιακές φατρίες στο Λίβανο ανταλλάσσουν καθημερινές επιθέσεις πέρα ​​από τα σύνορα με τον ισραηλινό στρατό, με αποτέλεσμα εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες, οι περισσότεροι από τους Λιβανέζους.

Οι φατρίες λένε ότι στέκονται αλληλέγγυοι στη Γάζα, η οποία έχει υποστεί ισραηλινό πόλεμο από τις 7 Οκτωβρίου, αφήνοντας περισσότερους από 116.000 Παλαιστίνιους νεκρούς και τραυματίες, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά, και περίπου 10.000 αγνοούμενους εν μέσω λιμού και καταστροφής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χειμάρρα: Στις 4 Αυγούστου εκλογές μετά την καθαίρεση Μπελέρη

Καστοριά: Ιδρύεται σχολή Αστυφυλάκων

Συγχαρητήρια Ανδρουλάκη- Κασσελάκη στον Κιρ Στάρμερ

Disiecta Membra #20: Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα