ΑΘΗΝΑ
01:19
|
08.09.2024
Διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης στη Νέα Υόρκη κατέληξαν σε συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις και συλλήψεις.
Αστυνομικές δυνάμεις
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης κατέλαβαν τμήματα του Μουσείου του Μπρούκλιν την Παρασκευή 31 Μαΐου, αναρτώντας ένα πανό πάνω από την κύρια είσοδο, καταλαμβάνοντας μεγάλο μέρος του κτηρίου και συγκρούστηκαν την αστυνομία, όπως δήλωσαν μάρτυρες.

Το μουσείο τέχνης στο δήμο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης δήλωσε ότι έκλεισε μια ώρα νωρίτερα λόγω της αναστάτωσης, συμπεριλαμβανομένων των συμπλοκών μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών που έλαβαν χώρα εντός και εκτός του κτιρίου.

Έγιναν κάποιες συλλήψεις, αλλά εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει επίσημος απολογισμός μέχρι να ολοκληρωθεί η διαμαρτυρία. Μια διαδήλωση συνεχίστηκε έξω από το μουσείο ώρες μετά την αρχική αντιπαράθεση, αλλά ο εκπρόσωπος δεν μπορούσε να πει αν παρέμειναν διαδηλωτές μέσα στο μουσείο.

Εκατοντάδες διαδηλωτές έκαναν πορεία στο Μπρούκλιν, όταν κάποιοι από αυτούς όρμησαν στην είσοδο. Οι φρουροί ασφαλείας εμπόδισαν πολλούς να εισέλθουν, αλλά κάποιοι κατάφεραν να μπουν μέσα.

Ένα πανό κρεμόταν από την κορυφή της νεοκλασικής πρόσοψης που διακήρυττε: «Απελευθερώστε την Παλαιστίνη, εκχωρήστε από τη γενοκτονία».

Στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια στο άνω Μανχάταν, διαδηλωτές έστησαν την Παρασκευή καταυλισμό στην πανεπιστημιούπολη κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης αποφοίτων για να δείξουν την υποστήριξή τους στους Παλαιστίνιους. Βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξε την ασφάλεια της πανεπιστημιούπολης να κατεβάζει τις σκηνές. Από το βράδυ της Παρασκευής, η αστυνομία δεν είχε εμπλακεί, όπως είχε κάνει στην κατεδάφιση του καταυλισμού και στην εκδίωξη ή σύλληψη διαδηλωτών δύο φορές στο παρελθόν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

Τουρκία: Σεισμός 5 ρίχτερ στη νότια χώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

ΔΕΘ-Χρυσοχοΐδης: Ανακοίνωσε Panic Button και για ανηλίκους

Έρευνα: Οι έφηβοι που ατμίζουν είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από κακή ψυχική υγεία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα