ΑΘΗΝΑ
07:16
|
29.06.2024
Επίσημα πλέον οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εντάξει τα επίγεια μη επανδρωμένα οχήματα στον στρατό τα οποία εξυπηρετούν με πολλούς τρόπους.
Rostec
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν μη επανδρωμένα FPV αεροσκάφη για διάφορες στρατιωτικές επιχειρήσεις και σκοπούς επιτήρησης. Τα οχήματα αυτλα βοηθούν στη στόχευση παρέχοντας βίντεο σε πραγματικό χρόνο και βελτιωμένη επίγνωση της κατάστασης. Προηγουμένως, τα FPV drones ήταν αποκλειστικά ιπτάμενα ελικοπτεράκια, αλλά τώρα η Ρωσία έχει αναπτύξει ένα μοναδικό επίγειο drone καμικάζι.

Η Ρωσία δημιούργησε το πρώτο επίγειο ρομπότ καμικάζι στον κόσμο, με την ονομασία «Depesha» (μτφ. «αποστολή»), το οποίο ελέγχεται με τη χρήση joystick και κράνους FPV. Το μηχάνημα έχει σχεδιαστεί για να πλήττει το ανθρώπινο δυναμικό και τον εξοπλισμό του εχθρού, καθώς και οχυρώσεις, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου της κρατικής εταιρείας Rostec.

Όπως ανέφερε η έκθεση:

Η υπηρεσία Συμπλεγμάτων Υψηλής Ακριβείας (μέρος της Rostec) έχει αναπτύξει τα πολυλειτουργικά ρομποτικά συγκροτήματα Depesha και Buggy. Το ρομπότ Depesha είναι τοποθετημένο σε ερπυστριοφόρο πλατφόρμα και ελέγχεται από χειριστή με τη χρήση joystick και κράνους FPV. Το ρομπότ Buggy διαθέτει τροχήλατη πλατφόρμα και ελέγχεται με joystick και tablet. Και τα δύο ρομπότ μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως επίγεια μη επανδρωμένα αεροσκάφη καμικάζι για την επίθεση σε εχθρικούς στόχους με την έκρηξη ενός ωφέλιμου φορτίου που μεταφέρει το ρομπότ στον στόχο.

Τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά των μηχανημάτων περιλαμβάνουν τη συμπαγή κατασκευή, την ευελιξία και το ωφέλιμο φορτίο. Το Depesha έχει ωφέλιμο φορτίο 150 κιλών και το drone Buggy 250 κιλών, καθιστώντας τα αξιόπιστα βοηθήματα για τους στρατιώτες στην πρώτη γραμμή του μετώπου.

Διάφορες εκδόσεις των ρομπότ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να πλήξουν το ανθρώπινο δυναμικό του εχθρού, οχυρώσεις, όπως οχυρά, οχυρωμένα σημεία βολής και οχυρά. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την υπέρβαση και την εκκαθάριση αμυντικών εμποδίων, όπως δόντια δράκου, επιτρέποντας τη διέλευση θωρακισμένων οχημάτων. Επιπλέον, αυτά τα ρομπότ μπορούν να τοποθετούν νάρκες εδάφους.

Τα Depesha και Buggy μπορούν επίσης να παραδίδουν γρήγορα και διακριτικά τρόφιμα, πυρομαχικά και καύσιμα στην πρώτη γραμμή του μετώπου, ακόμη και να απομακρύνουν τραυματισμένους στρατιώτες.

Τα ρομπότ υποβάλλονται επί του παρόντος σε εκτεταμένες δοκιμές στη ζώνη ειδικών στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΥΠΕΞ Βόρειας Μακεδονίας: Σεβόμαστε πλήρως τη Συμφωνία των Πρεσπών

Disiecta Membra #19: Το δικαίωμα στην ομορφιά

Ράφα: Συνεχίζεται η εισβολή του ισραηλινού στρατού – «Οικογένειες βρίσκονται υπό πολιορκία»

«Ακέφαλο» από σήμερα το γραφείο Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα