ΑΘΗΝΑ
15:05
|
01.07.2024
Το CDU δέχτηκε μια μεγάλη κυβερνοεπίθεση και αφαίρεσε τμήματα της υποδομής πληροφορικής της από το δίκτυο ως προληπτικό μέτρο.
Μια προεκλογική αφίσα του κόμματος CDU της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης της Γερμανίας γράφει "Ασφάλεια" στο Sonneberg, Γερμανία, 21 Μαΐου 2024
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση της Γερμανίας (CDU), το ηγετικό κόμμα της αντιπολίτευσης της χώρας, δέχτηκε μια μεγάλη κυβερνοεπίθεση και αφαίρεσε τμήματα της υποδομής πληροφορικής της από το δίκτυο ως προληπτικό μέτρο, δήλωσαν οι αρχές το Σάββατο, αναφέρει το Reuters.

«Υπήρξε μια σοβαρή κυβερνοεπίθεση στο δίκτυο CDU», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας, προσθέτοντας ότι οι αρχές ασφαλείας εργάζονται εντατικά για να αποκρούσουν και να ερευνήσουν την επίθεση και να αποτρέψουν περαιτέρω ζημιές.

Το υπουργείο δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με το εύρος της επίθεσης ή τους ύποπτους δράστες.

«Ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίο πραγματοποιήθηκε η επίθεση δείχνει έναν πολύ επαγγελματία φορέα», ανέφερε.

Οι ειδήσεις για την επίθεση έρχονται μετά από μια μεγάλη ευρωπαϊκή επιχείρηση με στόχο το διεθνές έγκλημα στον κυβερνοχώρο που οδήγησε σε τέσσερις συλλήψεις στην Ουκρανία και την Αρμενία την Πέμπτη.

Το υπουργείο είπε ότι οι αρχές ασφαλείας ενίσχυσαν όλα τα προστατευτικά μέτρα έναντι ψηφιακών και υβριδικών απειλών, προσθέτοντας ότι το περιστατικό έδειξε πόσο σημαντικό ήταν αυτό, ιδιαίτερα ενόψει των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 6-9 Ιουνίου.

Το CDU κατέρριψε και απομόνωσε τμήματα της υποδομής πληροφορικής του, ανέφερε το κόμμα σε ξεχωριστή δήλωση, προσθέτοντας ότι οι δημόσιες αρχές είχαν ξεκινήσει έρευνα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κρεμλίνο: Το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών επιβεβαιώνει την τάση στις ευρωπαϊκές χώρες

Οι περίεργες υποψηφιότητες στο ΠΑΣΟΚ και τα γνωστά κέντρα

Ρόμπερτ Φίτσο: Σύντομα πίσω στα καθήκοντά του ο Σλοβάκος πρωθυπουργός

Πύρινο… υπουργικό συμβούλιο: Τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας, επανέλαβε ο Μητσοτάκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα