ΑΘΗΝΑ
04:56
|
18.10.2024
Ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονες, επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι, αντιδρούν στον τεκμαρτό προσδιορισμό του εισοδήματος των ελευθέρων επαγγελματιών.
Παρουσία Κασσελάκη στη συνέντευξη Τύπου της Συντονιστικής Επιτροπής
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνέντευξη Τύπου διοργανώνει, αύριο Δευτέρα, η Συντονιστική Επιτροπή Ελεύθερων Επαγγελματιών, Επιστημόνων, Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων , που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, προκειμένου να υπάρξει κοινή δημόσια δράση και ενιαία δικαστική αντιμετώπιση έναντι του νέου φορολογικού νόμου.

Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών «Μιχάλη Επάμ. Ζαφειρόπουλου» (Ακαδημίας 60, 1ος όροφος), με θέμα τη δικαστική προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την αίτηση ακύρωσης των πρώτων εκτελεστικών – κανονιστικών πράξεων.

Στην ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής επισημαίνεται ότι με τις διατάξεις του συγκεκριμένου νόμου «θεσπίστηκε τεκμαρτός προσδιορισμός του εισοδήματος των ελευθέρων επαγγελματιών και επιστημόνων», και σημειώνεται ότι πρόκειται για «ιδιαίτερα επαχθές και άδικο μέτρο, που οδηγεί, κατά παράβαση του Συντάγματος, στον αφανισμό χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες».

Στη συνέντευξη Τύπου θα παραστεί η ομάδα νομικής υποστήριξης, που θα χειριστεί την υπόθεση, με επικεφαλής τον ομότιμο Καθηγητή Νομικής Σχολής Αθηνών, πρώην Πρύτανη ΕΚΠΑ, Θεόδωρο Φορτσάκη και έχουν κληθεί όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα του συνταγματικού τόξου προκειμένου να αναπτύξουν δημόσια τις απόψεις τους επί αυτού του ζητήματος.

Ήδη, την παρουσία στην συνέντευξη τύπου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα η Κουμουνδούρου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μπλόκο λιμενεργατών σε μεταφορά σφαιρών στο Ισραήλ

Μήνυμα Μητσοτάκη για το θάνατο της Βάσως Παπανδρέου

Νίγηρας: Λεωφόρος έπαψε να φέρει το όνομα του ντε Γκωλ, πλατεία πήρε το όνομα του Σανκαρά

ΠΕΠΕ: Η διοίκηση της Hellenic Train θα έπρεπε να τεθεί σε διαθεσιμότητα, όχι οι εργαζόμενοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα