ΑΘΗΝΑ
13:13
|
01.07.2024
Η απόφαση, αναφέρουν διπλωματικές πηγές, ελήφθη λόγω της απουσίας αντιπροσώπων από τη Ρωσία.
Αναβλήθηκε η επίσκεψη Ζελένσκι στο Ριαντ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά την Κίνα και τη Βραζιλία, και η Σαουδική Αραβία εκτιμάται πως δεν θα λάβει μέρος στην ειρηνευτική διάσκεψη για την Ουκρανία που θα φιλοξενήσει η Ελβετία στις 15 και 16 Ιουνίου, λόγω της απουσίας αντιπροσώπων από τη Ρωσία.

Όπως αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA, επικαλούμενο διπλωματικές πηγές στο Ριάντ, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι σκόπευε να επισκεφθεί τη Σαουδική Αραβία αυτό το Σαββατοκύριακο, για να ζητήσει την υποστήριξη και τη συμμετοχή του διαδόχου πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν Αλ Σαούντ, στην επερχόμενη διάσκεψη, αλλά η επίσκεψη αναβλήθηκε για μεταγενέστερο χρόνο.

Μέχρι στιγμής, το Ριάντ δεν έχει επιβεβαιώσει επίσημα τις πληροφορίες.

Λίγο νωρίτερα, σχολιάζοντας αναφορές σχετικά με τη δυνατότητα διεξαγωγής άλλων συναντήσεων για την Ουκρανία, ανάμεσά τους και στο Ριαντ, με τη συμμετοχή της Ρωσίας όπως ανέφερε το Bloomberg, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ έκανε λόγο για «υποθέσεις».

«Όλα αυτά είναι υποθετικές σκέψεις. Τις τελευταίες ημέρες εμφανίζονται πολλές ανυπόστατες αναφορές για το θέμα, που επικαλούνται ορισμένες εφήμερες πηγές. Αυτή τη στιγμή, λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα, κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά απίθανο», ανέφερε.

Διαβάστε επίσης

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σε επίπεδο συναγερμού αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στην Ευρώπη

Γαλλία μετά την κάλπη: Πόλωση σκληρής δεξιάς με κεντροαριστερά

Εκδήλωση: Από την «Επιχείρηση Barbarossa» στον σύγχρονο πόλεμο του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας

Η Παλαιστίνη συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση του Αραβικού Συνδέσμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα