ΑΘΗΝΑ
10:24
|
04.07.2024
Το Ισραήλ έχει επιτύχει τους περισσότερους στρατιωτικούς στόχους του, τονίζει ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι.
O εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ΗΠΑ αναμένουν από το Ισραήλ να αποδεχθεί την πρόταση Μπάιντεν για τη Λωρίδα της Γάζας, αν αυτή γίνει δεκτή από τη Χαμάς, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι.

«Έχουμε κάθε προσδοκία ότι εάν η Χαμάς συμφωνήσει με την πρόταση – όπως της μεταδόθηκε, μια ισραηλινή πρόταση – το Ισραήλ θα πει “Ναι”, ανέφερε ο Αμερικανός αξιωματούχος κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο ABC News.

Παρόλα αυτά και παρότι η πρόταση που κατατέθηκε την Παρασκευή από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είναι στην πραγματικότητα πρόταση που υπέβαλε η Ιερουσαλήμ, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε ότι δεν θα συμφωνήσει σε μόνιμη κατάπαυση του πυρός αν δεν καταστραφούν οι στρατιωτικές δυνατότητες της Χαμάς, την ίδια ώρα που δύο ακροδεξιοί υπουργοί του απειλούν να ρίξουν την κυβέρνηση αν η πρόταση γίνει αποδεκτή.

Συνεχίζοντας ο Αμερικανός αξιωματούχος, τόνισε ότι το Ισραήλ έχει επιτύχει τους περισσότερους στρατιωτικούς στόχους του στην Λωρίδα της Γάζας, κατά της Χαμάς.

Ερωτηθείς για τη βάση του ισχυρισμού του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ότι η Χαμάς δεν μπορεί πλέον να πραγματοποιήσει άλλη επίθεση παρόμοια με αυτήν που εξαπέλυσε εναντίον του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, ο Κίρμπι απάντησε πως βασίζεται στην συγκέντρωση πληροφοριών από τις αμερικανικές υπηρεσίες.

«Δεν υποστηρίζουμε ότι η Χαμάς έχει σβήσει από τον χάρτη. Δεν λέμε ότι δεν διατηρεί στρατιωτικές δυνατότητες. Δεν πιστεύουμε ότι δεν αποτελούν ακόμα βιώσιμη απειλή για τον ισραηλινό λαό. Φυσικά και το κάνουν. Αλλά δεν έχουν τις στρατιωτικές δυνατότητες για να κάνουν αυτό που έκαναν στις 7 Οκτωβρίου. Μόνο από στρατιωτική άποψη –όπως είπε ο Πρόεδρος Μπάιντεν– οι Ισραηλινοί έχουν επιτύχει τους περισσότερους από τους στόχους τους στη Γάζα», είπε χαρακτηριστικά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αστάνα: Υπό διεξαγωγή η σύνοδος κορυφής της SCO-Ως νέο μέλος αναμένεται η Λευκορωσία

Διεθνές Δικαστήριο: Έγκριση της παρέμβασης στην υπόθεση γενοκτονίας κατά της Μιανμάρ

Καράκας και Ουάσινγκτον συμφωνούν στη βελτίωση των διμερών τους σχέσεων

Βουλγαρία: Σε εκκλησιαστική ενότητα καλεί ο νέος Πατριάρχης Δανιήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα