ΑΘΗΝΑ
01:57
|
26.06.2024
Θετική η απάντηση της Μανίλας για τη Σύνοδο Κορυφής για την Ουκρανία που θα διεξαχθεί στην Ελβετία.
Συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο των Φιλιππίνων Φερντινάντο Μάρκος Τζούνιορ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στις Φιλιππίνες βρίσκεται, σήμερα Δευτέρα 3/6, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε μια απροειδοποίητη επίσκεψη, συνεχίζοντας την προσπάθειά του να προωθήσει την σύνοδο κορυφής για την Ουκρανία που θα διεξαχθεί στις 15-16 Ιουνίου στην Ελβετία.

Ο Ζελένσκι, ο οποίος έφτασε στη Μανίλα από τη Σιγκαπούρη, όπου συμμετείχε στην ετήσια σύνοδο ασφαλείας του Διαλόγου Shangri-La και είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο της Ινδονησίας και τον επικεφαλής του Πενταγώνου Λόιντ Όστιν, συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο των Φιλιππίνων Φερντινάντο Μάρκος Τζούνιορ.

«Συζητήσαμε για την Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής για την Ειρήνης και τη σημασία της εκπροσώπησης των χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας εκεί. Χαίρομαι που οι Φιλιππίνες θα συμμετάσχουν», έγραψε ο Ζελένσκι σε ανάρτησή του στο X.

Ο Ζελένσκι ανακοίνωσε επίσης ότι η Ουκρανία σκοπεύει να ανοίξει πρεσβεία στη Μανίλα προκειμένου να ενισχύσει τη διμερή συνεργασία των δύο χωρών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

‘Εκκληση της Αναλένα Μπέρμποκ για τερματισμό της βίας στη Γάζα

Οι ΗΠΑ θα προτιμούσαν αποτροπή πολέμου στον Λίβανο λέει ο Λόιντ Όστιν

Το (μάλλον) αίσιο τέλος της ιστορίας του Ασάνζ

Η σημασία της απελευθέρωσης του Ασάνζ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα